Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. versterkt zich met Iván Márquez

N.E.C. versterkt zich met Iván Márquez

Stadion van N.E.C © PlanetZone

N.E.C. heeft verdediger Iván Márquez binnen. De verdediger, die overkomt van Cracovia in Polen, tekent een contract voor twee seizoenen in Nijmegen. De verdediger sluit per direct aan bij de Nijmeegse selectie en gaat morgen met de selectie mee op trainingskamp naar Hoenderloo.  

Márquez werd op 9 juni 1994 geboren in Marbella te Spanje. De 27-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van Málaga en droeg later nog het shirt van UD San Pedro, CD El Palo, Atletico Madrid, Osasuna en Valencia. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar Korona Kielce in Polen. Afgelopen seizoen kwam de rechtsbenige verdediger uit voor Cracovia, waar aan het eind van het seizoen zeventien competitieduels op de teller stond.  

“Het wegvallen van Rens van Eijden was een zware slag voor N.E.C. We hebben gezocht naar een vergelijkbaar profiel en denken dat in Iván Márquez gevonden te hebben. Ook Iván is kopsterk, duelkrachtig, goed aan de bal, een persoonlijkheid met leiderschapskwaliteiten. Iván was erg gemotiveerd naar N.E.C. te komen en heeft zich kosten noch moeite gespaard zijn contract in Polen te ontbinden. Uiteraard zijn we erg blij met zijn beslissing voor N.E.C.”, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen. 

Iván Márquez is blij om in Nijmegen te zijn: “Het voelt goed om bij N.E.C. te tekenen. Ik kreeg tijdens de gesprekken direct mee dat N.E.C. een warme club is met een fanatieke achterban. Nederlandse clubs willen voetballen en dat is iets wat me erg aanspreekt. Ik kan niet wachten om te beginnen en mijn teamgenoten te leren kennen.” 

Bron © NEC Nijmegen

Foto © PlanetZone

Vorig artikelVan Beek voor twee seizoenen naar sc Heerenveen
Volgend artikel[video] Iron Maiden kondigt 17e studioalbum ‘Senjutsu’ aan
Ik ben de eigenaar van Planetzone