Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. neemt Magnus Mattsson over van Silkeborg IF

N.E.C. neemt Magnus Mattsson over van Silkeborg IF

Stadion van N.E.C © PlanetZone

Magnus Mattsson komt de Nijmeegse gelederen met onmiddellijke ingang versterken. De 22-jarige aanvaller komt over van Silkeborg IF en tekent bij N.E.C. een contract voor drie seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Mattsson maakte afgelopen seizoen indruk op het tweede niveau van Denemarken. De spelmaker kwam in 30 officiële wedstrijden tot 22 doelpunten en acht assists. Daarnaast droeg hij de aanvoerdersband om zijn arm.

Voor technisch directeur Ted van Leeuwen is Mattsson geen onbekende: “In de O-17 viel Magnus me al op bij Silkeborg, dat overigens een uitstekende opleiding heeft. Ook Kasper Dolberg komt er vandaan. Magnus is een elegante speler die als aanvallende middenvelder en op beide vleugels uit de voeten kan. Hij scoort makkelijk en was in hoge mate verantwoordelijk voor de promotie van Silkeborg IF naar de Superliga.”

Toch was het aantrekken van de Deen geen eenvoudige klus. “Magnus is een voormalig jeugdinternational en heeft met zijn doelpuntenproductie bij Silkeborg de interesse van veel clubs aangewakkerd. We zijn heel verheugd dat hij voor N.E.C. heeft gekozen, want er was veel belangstelling voor hem. Met zijn aanstekelijke manier van voetballen zal hij zeker in de smaak vallen van onze supporters, die van attractief voetbal houden.”

Magnus Mattsson is blij dat hij heeft getekend bij de Nijmeegse club: “Ik ben blij dat ik bij N.E.C. heb getekend. Het is voor mij de juiste stap in mijn carrière. De ambitie van de club die tijdens de gesprekken naar voren kwam was uiteindelijk doorslaggevend. Er staan veel jonge talenten onder contract en er zijn al meerdere ervaren krachten aangetrokken. Dat is een goede en belangrijke combinatie. Bij N.E.C. zal ik groeien als voetballer en als mens. Ik kijk er ernaar uit om te voetballen voor de club.”

Bron © N.E.C.

Foto © PlanetZone