Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. huurt Verdonk van FC Famalicão

N.E.C. huurt Verdonk van FC Famalicão

© PlanetZone

Calvin Verdonk komt op huurbasis over van FC Famalicão. De 24-jarige linksback sluit per direct aan bij de Nijmeegse selectie en wordt voor één seizoen gehuurd.  

Verdonk doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte al in het seizoen 2014-2015, op 17-jarige leeftijd, zijn debuut in het eerste elftal. Na verhuurperiodes aan PEC Zwolle, N.E.C. en FC Twente trok de verdediger in september 2020 de Rotterdamse deur achter zich dicht, waarna hij de overstap maakte naar FC Famalicão. In het seizoen 2017-2018 kwam Verdonk in Nijmeegse dienst tot 41 officiële wedstrijden.  

Ted van Leeuwen over het aantrekken van Verdonk: “Calvin is een linksback die goed in het profiel van de club past. Een verdediger met een offensieve drive en daarnaast een goede voorzet. Zowel N.E.C. als ikzelf hebben in het verleden op een prettige manier met Calvin samengewerkt, dus we zijn blij dat hij wederom voor N.E.C. heeft gekozen.” 

“Het voelt goed om terug te zijn bij N.E.C. Enkele jaren geleden heb ik hier een mooie tijd beleefd, waarin ik veel wedstrijden heb mogen spelen. Dat is ook mijn doel voor het komende jaar. Ik wil belangrijk zijn voor het team en daarnaast, met de ervaring die ik inmiddels heb, bijdragen aan het groepsproces. Ik kan niet wachten om te beginnen”, zo stelt de strijdvaardige Calvin Verdonk.  

Bron © N.E.C. Nijmegen Foto © PlanetZone