Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. huurt Mikkel Duelund en verlengt contract Mattijs Branderhorst

N.E.C. huurt Mikkel Duelund en verlengt contract Mattijs Branderhorst

Stadion van N.E.C © PlanetZone

N.E.C. heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Mikkel Duelund. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Dynamo Kiev. Duelund sluit per direct aan bij de selectie van trainer Rogier Meijer. De Nijmegenaren hebben tevens een optie tot koop.  

De in Aarhus geboren Deen maakte in juli 2011 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Midtjylland, waar hij in het seizoen 2014-2015 zijn debuut maakte voor het eerste elftal. Ruim 120 wedstrijden later werd Duelund overgenomen door Dynamo Kiev. Voor de Oekraïense ploeg kwam de 23-jarige middenvelder tot 26 wedstrijden, met als hoogtepunt twee doelpunten in de halve finale van de nationale beker.  

Technisch directeur Ted van Leeuwen kent de speler nog uit zijn tijd bij Esbjerg fB. “In het geweldige elftal van FC Midtjylland was Mikkel Duelund al opmerkelijk goed. Hij is technisch uiterst vaardig, snel (met de bal), heeft een hoge handelingssnelheid en kan makkelijk scoren. Hij was pas 18 jaar, maar speelde als een routinier. Een attractie voor het publiek.”  

In Kiev brak Duellund een enkel en die blessure wierp hem terug. “Tijdens zijn revalidatie ontwikkelde Dynamo Kiev zich tot de ongenaakbare kampioen van Oekraïne. Het is dan moeilijk om terug te keren in die sterrenploeg. Daar lag onze kans om Mikkel te huren. Hier kan hij spelritme opdoen en zich weer in de kijker spelen”, aldus Van Leeuwen.  

Mikkel Duelund kijkt uit naar zijn avontuur bij N.E.C.: “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn. Morgen volgt de eerste training, dus het is fijn dat ik vanaf het eerste moment bij de selectie kan aansluiten. Ik heb veel zin om met N.E.C. wedstrijden in de Eredivisie te spelen en hoop daar een belangrijke rol in te vervullen. Ik heb al veel goede verhalen gehoord van de club en kan niet wachten om te beginnen.” 

N.E.C. en Mattijs Branderhorst verlengen contract 

Daarnaast hebben N.E.C. en Mattijs Branderhorst overeenstemming bereikt over de verlenging van het contract van de doelman. De nieuwe verbintenis heeft een looptijd van twee seizoenen, tot de zomer van 2023. De doelman zette eerder vandaag zijn handtekening onder het contract. 

De 27-jarige Branderhorst streek in de winter van 2019 neer in Nijmegen. Na een huurperiode van een halfjaar werd de goalie definitief binnengehaald en tekende hij een contract voor twee seizoenen. De in Tiel geboren doelman kwam tot 69 officiële duels voor de Nijmegenaren, waarin hij 21 keer ‘de nul’ hield.  

Mattijs Branderhorst over de verlenging van zijn contract: “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad in Nijmegen. De selectie en staf gaven me een goed gevoel, ik voelde me thuis en de promotie naar de Eredivisie was voor mij de kers op de taart. Ik heb het nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik hier graag wilde blijven, dus toen de club contact met me opnam waren we er snel uit. Ik kijk uit naar de wedstrijden in de Eredivisie in een vol Goffertstadion!” 

Bron © NEC Nijmegen

Foto: Stadion NEC Nijmegen © PlanetZone