Home Nieuws Sport Nieuws Diederik Boer nieuwe keeperstrainer

Diederik Boer nieuwe keeperstrainer

Diederik Boer is per direct aangesteld als nieuwe keeperstrainer van PEC Zwolle. De 40-jarige oud-doelman van de club neemt de functie over van Jacques Storm, die zijn kennis en ervaring gaat inzetten bij de ontwikkeling van het keepersgilde vanuit de voetbalacademie.

Twee jaar geleden stopte Boer zijn actieve carrière. Hij verdedigde vanaf het seizoen 2002/2003 334 keer het Zwolse doel en wist in die periode onder andere de KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Jupiler League te winnen. Ook maakte hij het Europese debuut van de Blauwvingers in de Europa League tegen Sparta Praag vanaf het veld mee. Vlak daarna stapte hij over naar Ajax. Namens de Amsterdammers speelde Boer 11 officiële wedstrijden. In de zomer van 2017 streek de doelman weer bij zijn PEC Zwolle neer.

Diederik Boer over zijn nieuwe functie: ,,Hartstikke mooi om vanaf dit seizoen weer bij het eerste elftal van PEC Zwolle betrokken te zijn. De afgelopen jaren heb ik me als keeperstrainer van de voetbalacademie kunnen ontwikkelen en ben ik erachter gekomen dat het een vak is dat mij goed past. Ik zie uit naar de samenwerking met Art Langeler, de stafleden en de drie keepers die onder mijn hoede vallen. Daarbij zal ik alles in het werk stellen om deze doelmannen uit te dagen en te prikkelen zodat ze zich verder door kunnen ontwikkelen.”  

Technisch manager Mike Willems: ,,Allereerst wil ik Jacques bedanken voor al zijn inzet en energie die hij jarenlang in ons eerste elftal heeft gestoken. Het feit dat nagenoeg elke doelman die onder hem trainde ontwikkeling doormaakte en daadwerkelijk beter werd, zegt wat dat betreft alles. Ik ben dan ook blij dat hij bij de club betrokken blijft en heb er veel vertrouwen in dat het Jacques lukt om ook de sluitposten en keeperstrainers van de voetbalacademie beter te maken.”

Over de aanstelling van Boer zegt Willems: ,,Diederik is PEC. Hij kan daarbij teren op een rijk verleden en was ook in zijn tijd als doelman altijd al bezig met het coachen en aansturen van medespelers. Het verbaast me dan ook niet dat hij nu naam maakt als keeperstrainer. Zowel de jeugdkeepers als andere trainers van de voetbalacademie zijn zeer over hem te spreken en zelf heb ik hem ook ontzettend betrokken en gedreven aan het werk gezien. Het is nu zaak voor Diederik om al zijn ervaring en vaardigheden over te dragen aan de keepers van onze hoofdselectie.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media

Vorig artikelRadio 538 reist met luisteraars Oranje achterna
Volgend artikelN.E.C. huurt Mikkel Duelund en verlengt contract Mattijs Branderhorst
Ik ben de eigenaar van Planetzone