Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. haalt Sylla Sow terug naar Nijmegen

N.E.C. haalt Sylla Sow terug naar Nijmegen

© PlanetZone

Sylla Sow is de vierde en laatste versterking van de winterse transferwindow. De 27-jarige spits keert na ruim acht jaar terug in het Goffertstadion. N.E.C. neemt Sow voor in ieder geval de rest van het seizoen over van Go Ahead Eagles. De club heeft een eenzijdige optie het contract na dit seizoen met één jaar te verlengen.

Sow werd geboren in Nijmegen en doorliep de jeugdopleiding van N.E.C. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het nooit, want Sow stapte in 2015 over naar FC Utrecht. Bij de Domstedelingen debuteerde hij in 2018 in de Eredivisie. Met daarna optredens voor RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles komt zijn totaal aantal Eredivisiewedstrijden op bijna honderd. Hij kwam ook één seizoen namens Sheffield Wednesday uit in de League One. 

Het geeft Sow veel voldoening terug te keren op het oude nest. “Ik ben een trotse Nijmegenaar. Ik heb hier lang gevoetbald, ben ballenjongen geweest en altijd als ik de stad binnen rijdt begint het te kriebelen. Spelen voor de club waar je van houdt, dat is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit mijn opwachting te maken in de Goffert.”

Technisch directeur Carlos Aalbers: “Met Sylla hebben we de gewenste versterking voor de voorhoede binnen. Dat Sylla uit Nijmegen komt maakt het verhaal compleet. We kijken ernaar uit om samen met hem onze doelstelling te halen!”

In de eerste seizoenshelft van dit seizoen miste Sow slechts één wedstrijd voor de Eagles. Bij N.E.C. gaat de spits spelen met rugnummer 19.

Bron: N.E.C. Foto © PlanetZone