Home Nieuws Sport Nieuws N.E.C. contracteert Danny Vukovic

N.E.C. contracteert Danny Vukovic

N.E.C. heeft doelman Danny Vukovic binnen. De 36-jarige Australiër komt over van KRC Genk en heeft een tweejarige verbintenis bij N.E.C. ondertekend. Daarnaast is er een optie in het contract opgenomen voor één extra seizoen.  

Vukovic speelde de afgelopen vier seizoenen bij KRC Genk, waar hij zich met zijn ploeg eenmaal tot kampioen van België kroonde. Het afgelopen seizoen kwam de doelman tot 24 officiële wedstrijden, waarin hij viermaal zijn doel schoon hield. Eerder kwam hij uit voor Sydney FC, Melbourne Victory, Perth Glory, Vegalta Sendai, Wellington Phoenix, Konyaspor en Central Coast Mariners.  

Technisch directeur Ted van Leeuwen was al ruim voor de play-offs in gesprek met de Australiër. “In onze zoektocht naar een juiste afstemming tussen jong talent en ervaren krachten, kwamen we bij Danny Vukovic uit. We zijn erg blij met zijn komst. Hij is al jaren één van de topkeepers in België en actueel Australisch international. Behalve dat hij een goede keeper is, heeft Danny nog een paar eigenschappen die we goed kunnen gebruiken. Hij is een charismatische leider, extreem gedreven en vergt van iedereen het uiterste. Een voorbeeld-speler. De meeste spelers in onze selectie zijn wel talentrijk, maar wat topvoetbal écht inhoudt, hebben slechts een paar spelers ervaren. En het is heel moeilijk dat gevoel in woorden uit te leggen. Maar als je een paar spelers aan boord hebt met die ervaring, dan wordt het doorgeven van die kennis en ervaring al eenvoudiger. En dat is wat voetbal uiteindelijk is: een eeuwig doorgeven van kennis.” 

Vukovic vertelt: “N.E.C. is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Nijmegen is een ontzettend mooie stad en het verhaal van de club sprak me aan. Daarnaast kan ik met mijn ervaring een waardevolle toevoeging zijn voor de talentvolle spelers binnen de selectie. We zijn bezig met een mooi project, waar ik graag een onderdeel van wil zijn. Ik kan niet wachten om in een uitverkocht Goffertstadion te spelen. De komende seizoenen moeten we laten zien dat N.E.C. thuishoort in de Eredivisie.” 

Bron © N.E.C. Nijmegen Foto © PlanetZone