Home Nieuws Sport Nieuws MVV start WHOA procedure om faillissement te voorkomen

MVV start WHOA procedure om faillissement te voorkomen

© MVV Maastricht

“Pijnlijk, maar wel nodig”

Op 31 maart heeft MVV Maastricht een verzoek bij de rechtbank ingediend om een procedure te starten op basis van de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). MVV wil na de afhandeling van deze procedure en de bijbehorende betalingsregelingen schuldenvrij zijn en zo de eerste stap zetten naar een gezonde toekomst.

De WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) maakt het bedrijven met een gezonde basis mogelijk om met schuldeisers tot een akkoord te komen. Dit voorkomt dat MVV Maastricht failliet gaat en haar schuldeisers met lege handen komen te staan. De WHOA procedure voorziet erin dat er voor deze schulden een betalingsregeling wordt getroffen, waarbij een deel van de schulden direct moet worden afbetaald en het restant wordt gesaneerd. Voor deze schuldsanering doet MVV een beroep op de crediteuren. Directie, aandeelhouders en raad van commissarissen van MVV Maastricht zijn ervan overtuigd dat de continuïteit op lange termijn kan worden gewaarborgd als de schuldsanering slaagt.

Directeur Laura van Leeuwen: “Een WHOA-procedure is pijnlijk voor elke organisatie, al helemaal voor een voetbalclub die leeft van de goede band met leveranciers en partners uit de regio. Het gaat hier vaak om mensen die echt betrokken zijn bij onze club, met wie we al heel lang samenwerken en willen blijven samenwerken. We hebben veel relaties persoonlijk op de hoogte gesteld en betrokken bij het proces.”

“Ondanks dat het pijnlijk is, is deze stap wel nodig om een streep te zetten onder het verleden, na een lange periode waarin MVV haar financieel gezonde basis heeft verspeeld. Dit is de eerste stap richting een fundamenteel gezond en nieuw MVV. En het is ook een les: dit mag nooit meer gebeuren.”

“We werken keihard aan het oplossen van de acute nood bij MVV en zijn tegelijkertijd bezig met de toekomst. Want volgend jaar moet er een club staan die de zaken op orde heeft en de basis heeft gelegd om niet meer in dit soort situaties terecht te komen.”

Bron en foto © MVV Maastricht