Home Nieuws Sport Nieuws Eventuele huldiging Feyenoord niet op de Coolsingel maar op de Binnenrotte

Eventuele huldiging Feyenoord niet op de Coolsingel maar op de Binnenrotte

© PlanetZone

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam blijft bij zijn besluit om de huldiging van Feyenoord, mocht de club op 21 april de KNVB-beker winnen, niet op de Coolsingel te houden. De eventuele huldiging zal gaan plaatsvinden op De Binnenrotte.

“Een bekeroverwinning van Feyenoord dient absoluut uitbundig gevierd te worden”, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb in antwoord op vragen van GroenLinks. “Het college is van mening dat dit niet alleen op het balkon van het stadhuis hoeft te zijn. Er is in breder perspectief gekeken naar het beslag van een mogelijke huldiging op de stad, de capaciteit van de hulp- en veiligheidsdiensten en de financiën in relatie tot de prijs die behaald wordt.”

Grote schermen

Op het Stadhuisplein komen tijdens de bekerfinale, net als bij de kampioenswedstrijd op 14 mei vorig jaar, vijf grote schermen te staan. Vóór de wedstrijd, in de rust en in de derde helft worden er Feyenoord meezingers gedraaid en er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden. 

Ook de cafés Pol en Van Zanten op de Binnenrotte, vlakbij de markthal, gaan grote schermen neerzetten. Daar zijn nog wel kaarten voor te koop. Die kun je hier vinden.

Eventuele huldiging

Mocht Feyenoord de beker winnen dan zullen de spelers gehuldigd worden op maandag 22 april op de Binnenrotte

Bron: Rotterdam Foto © PlanetZone