Home Nieuws Sport Nieuws Moerstedt langer bij Hoffenheim

Moerstedt langer bij Hoffenheim

© TSG Hoffenheim

Bundesliga-club TSG Hoffenheim heeft de 18-jarige toptalent Max Moerstedt voor de club weten te behouden met een langdurig contract. Het contract van de regerend wereldkampioen U17 is verlengd tot en met 30 juni 2027.

“We hebben een duidelijk plan voor Max, die ook bereid is om deze weg stap voor stap met ons in te slaan. We hebben hem in januari van dit jaar al met volle overtuiging geïntegreerd in de training van het eerste elftal. De wedstrijdervaring die onmisbaar is in deze leeftijdsgroep deed hij op bij onze U19’s, die momenteel de ranglijst van de Bundesliga Zuid/Zuidwest aanvoeren, niet in de laatste plaats door 14 doelpunten van Max. Maar hij weet ook indruk te maken op de trainingen van het eerste elftal”, zei TSG-directeur Alexander Rosen over het uitzonderlijke talent, en voegde eraan toe: “Deze benoeming is weer een voorbeeld van waar TSG voor staat – namelijk de doorlaatbaarheid, de zeer goede training in hun eigen academie en de moed om jonge spelers zoals Max in het eerste elftal te integreren en hen kennis te laten maken met de Bundesliga. We zullen de ontwikkeling ervan nauwlettend volgen en vastberaden voortzetten.”
 
“Op slechts 18-jarige leeftijd heeft Max al ongelooflijke vaardigheden en een opwindend totaalpakket. Hoewel hij al indrukwekkende prestaties laat zien en keer op keer op indrukwekkende wijze zijn doelpunteninstinct bewijst, is zijn ontwikkeling nog lang niet voltooid. Hij heeft veel potentie en we zijn er zeker van dat we dat samen met hem volledig kunnen ontwikkelen. Hij krijgt de kans om zich bij ons op zijn gemak te ontwikkelen”, aldus Pirmin Schwegler, Head of Professional Football bij TSG Hoffenheim.
 
“Ik ben erg blij met het vertrouwen dat in mij en de komende jaren bij TSG is gesteld”, reageerde Max Moerstedt op zijn vroege contractverlenging in de Kraichgau. “Niet alleen vind ik het erg leuk om elke dag met het eerste elftal mee te trainen, ik leer ook elke dag veel en kan me geen betere omgeving voorstellen voor de ontwikkeling van een jonge speler.”
 
Max Moerstedt trad in de zomer van 2021 toe tot de academie van TSG Hoffenheim. Als gevolg van zijn permanente integratie in het eerste elftal van TSG zijn er nu in totaal tien spelers in de huidige selectie van Hoffenheim die zijn opgeleid in de eigen academie van de club – namelijk Grischa Prömel, Dennis Geiger, Maximilian Beier, Tom Bischof, Umut Tohumcu, Bambasé Conté, Marco John, keepers Luca Philipp en Nahuel Noll en nu Max Moerstedt. Dat is de beste in de competitie. In het huidige seizoen van de U19 Bundesliga South/Southwest heeft de inwoner van Mannheim tot nu toe 14 doelpunten gemaakt en er nog twee gemaakt in twaalf wedstrijden. De 18-jarige spits speelde 20 wedstrijden voor Hoffenheim in de U19 (20 goals / 3 assists), vier wedstrijden in de DFB Cup voor junioren (6 goals / 2 assists) en 28 wedstrijden voor de U17s in de Bundesliga Zuid/Southwest (22 goals / 10 assists). Met het Duitse nationale team U17 won Moerstedt vorig jaar het WK en speelde hij 23 wedstrijden voor de DFB-junioren onder leiding van bondscoach Christian Wück. Hij scoorde daarbij tien doelpunten.

Bron en foto © TSG Hoffenheim

Vorig artikelBekijk de explosieve nieuwe trailer voor Lionsgate’s Borderlands
Volgend artikel[Video] Prime Video maakt datum The Boys Seizoen 4 bekend
Ik ben de eigenaar van Planetzone