Home Nieuws Sport Nieuws Maurice Verberne na seizoen weg bij MVV

Maurice Verberne na seizoen weg bij MVV

© MVV Maastricht

De wegen van MVV Maastricht en trainer/coach Maurice Verberne scheiden aan het einde van seizoen. Het contract van de Helmondse coach liep tot einde van de huidige competitie 2023-2024.

In het eerste volledige seizoen (2022-2023) van Verberne eindigde MVV knap op een vijfde plek, nadat de Maastrichtenaren in de winter zelfs heel even eerste op de ranglijst stonden. In de playoffs ging het helaas snel mis. Maurice Verberne ging eind maart 2022 als hoofdtrainer bij MVV aan de slag nadat Klaas Wels wegens tegenvallende resultaten ontslagen werd. De chemie tussen Verberne en de spelersgroep was zodanig positief dat MVV de Helmonder direct aanstelde als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen lichtte de Maastrichtse ploeg de optie in het contract van Verberne en werd het contract verlengd met een extra seizoen.

Van 2003 tot 2005 was Verberne al speler bij MVV Maastricht. Later (in periode 2009-2011) ging hij aan de slag als trainer van Jong MVV en
assistent-trainer van MVV 1 waar hij een maand lang zelfs als interim coach verantwoordelijk was voor MVV 1.

In 2021 keerde hij terug in Maastricht als assistent-trainer, nu naast Klaas Wels waar hij eind maart 2022 dus de taken van overnam. Nu na twee seizoenen als hoofdtrainer bij MVV aan de slag te zijn geweest, nemen beide partijen afscheid van elkaar. “MVV is een ontwikkelclub en
Maurice heeft het in de periode dat hij MVV1 onder zijn hoede heeft gehad prima gedaan en flinke ontwikkelstappen gezet”, zegt technisch manager Ronny van Geneugden. “Maurice is een talentvolle coach en in onze ogen toe aan een volgende stap, dat gunnen we hem natuurlijk van harte.”

Bron en foto © MVV Maastricht