Home Nieuws Sport Nieuws Luka Adzic en Daishawn Redan naar PEC Zwolle

Luka Adzic en Daishawn Redan naar PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft de selectie versterkt met Luka Adzic. De 22-jarige aanvaller die zowel op beide vleugels als in de punt van de aanval uit de voeten kan, komt transfervrij over van RSC Anderlecht. In Nederland was Adzic gedurende twee periodes te zien in het shirt van FC Emmen. Adzic tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Met Adzic haalt PEC Zwolle, naast Slobodan Tedic, zijn tweede Servische aanvaller binnen. Zijn eerste periode in Nederland was maar heel kort, omdat corona roet in het eten gooide. Afgelopen seizoen werd de spits in de winter opnieuw naar Drenthe gehaald. In Emmen kwam Adzic uiteindelijk tot veertien optredens en vier treffers.

Luka Adzic: ,,Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer en technisch manager, die het beeld dat ik al van deze club had alleen maar bevestigden. PEC staat voor verzorgd voetbal en heeft een trouwe supportersschare. Daarbij denk ik perfect te passen in de speelstijl en ga ik aanvallend mijn stempel op wedstrijden drukken. Ik ben fit, enthousiast en hongerig naar goals.”

Technisch manager Mike Willems over de nieuwe aanwinst: ,,Zoals iedereen wel weet zijn we al geruime tijd op zoek naar aanvallende versterking. We zochten daarbij een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan en bovendien creatief is. Die hebben we met Luka gevonden. Als Luka aan de bal komt gebeurt er altijd wat. Hij is snel, wendbaar en kan uit het niets teamgenoten in stelling brengen, of zelf voor gevaar zorgen. Die aanvallende impulsen zijn precies wat we nodig hebben. Daarom ben ik heel blij dat het gelukt is om Luka aan te trekken.”

Daishawn Redan

PEC Zwolle heeft daarnaast Daishawn Redan (20) toegevoegd aan de selectie. De Amsterdammer die bij het Duitse Hertha BSC onder contract staat, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Bundesliga-club.

De aanvaller genoot zijn jeugdopleiding bij Ajax maar vertrok al op 16-jarige leeftijd naar Londen om voor verscheidene jeugdelftallen van Chelsea uit te komen. In 2019 volgde een transfer naar Hertha BSC waarvoor hij zijn debuut in de Bundesliga maakte. Vervolgens kwam de speler, tevens international van Jong Oranje, in het door corona stopgezette seizoen korte tijd op huurbasis uit voor FC Groningen om in het seizoen daarna weer minuten te maken in de Bundesliga. Nu volgt dus de overstap naar PEC Zwolle.

Daishawn Redan: ,,Voor mij is dit de ideale match. Ik wil spelen op het hoogste niveau en dat kan hier bij PEC Zwolle. Daarnaast geeft de club echt het gevoel mij heel graag te willen hebben. Het is daarbij fijn dat ik de trainer ken, ook al geeft dat natuurlijk geen garanties. Ik realiseer me goed dat ik hard aan de bak zal moeten om mijn plek in de basis te veroveren en daar ga ik vanaf morgen meteen mee beginnen.”

,,Daishawn is een speler die we hier in Zwolle al geruime tijd wilden aantrekken. Op de huidige transfermarkt duurt het soms langer voordat de gewenste opties beschikbaar komen. Het is mooi dat het nu op de laatste dag van de transferwindow alsnog gelukt is” reageert technisch manager Mike Willems op de komst van Redan. Als aanvaller heeft Daishawn alle kenmerken die wij zoeken. Ook Art kent Daishawn uit zijn tijd bij de KNVB en was meteen lyrisch toen ik hem als optie noemde. Op jonge leeftijd ging hij naar het buitenland en ondanks dat Daishawn voor velen misschien van de radar af was, hebben wij hem als club altijd gevolgd. In Engeland maar ook bij Hertha heeft hij enorme stappen gezet. Ik ben blij dat Daishawn nu bij ons een volgende stap gaat zetten.”

Bron en foto © PEC Zwolle media