Home Nieuws Sport Nieuws Loting Play-offs Europa League, Feyenoord tegen AS Roma

Loting Play-offs Europa League, Feyenoord tegen AS Roma

© Uefa

In het Zwitserse Nyon is geloot voor de Play-offs van de Europa League. De groepswinnaars Liverpool, Bayer Leverkusen, Villareal, West Ham United, Brighton & Hove Albion, Rangers FC, Atalanta Bergamo en Slavia Praag zijn al geplaatst voor de volgende ronde.

Het zit Feyenoord niet echt mee. In de allereerste editie van de Coference League in 2022 stonden de Rotterdamse club en de Italiaanse club AS Roma in de finale die door de Romeinen werd gewonnen met 1-0. een seizoen later speelden deze twee clubs in de kwartfinale’s van de Europa League tegen elkaar. Hoewel Feyenoord thuis met 1-0 won verloren de Rotterdammers in de return uiteindelijk met 4-1

Grote kans bestaat dat de supporters van Feyenoord opnieuw niet naar Rome mogen afreizen. in 2015 vernielden de fans de Spaanse trappen. Sindsdien zijn de fans niet welkom in Rome. Ook in 2015 werd Feyenoord uitgeschakeld. Het beloofd niet veel goeds maar wellicht zit er dit keer een goede revanche in. 22 februari weten we of Feyenoord zich plaatst voor de volgende ronde.

Feyenoord, ned – AS Roma, ita

AC Milaan, ita – Stade Rennes, fra

RC Lens, fra – SC Freiburg, dui

Young Boys, zwi – Sporting club de Portugal, por

SL Benfica,por – Toulouse, fra

SC Braga, por – Qarabag, aze

Galatasaray, tur – Sparta Praag, tsj

Shaktar Donetsk, oek – Olympique Marseille, fra

Speeldata: 15 en 22 februari 2024

Bron en foto © UEFA