Home Nieuws Sport Nieuws Komst Amerikanen naar MVV onzeker

Komst Amerikanen naar MVV onzeker

© MVV Maastricht

De Amerikaanse investeerders die bij MVV zouden toetreden als nieuwe aandeelhouders hebben vorige week laten weten dat de doorgang van de transactie onzeker is. Omwille van privéredenen zou één van de belangrijkste nieuwe Amerikaanse investeerders de benodigde
financiële middelen momenteel niet kunnen leveren. De Amerikanen zoeken op de achtergrond zelf nog of er andere investeerders zijn die de vrijgevallen positie kunnen overnemen.

In juni vorig jaar werd de deal met de Amerikanen aangekondigd. De transactie zou in twee delen met twee verschillende investeringsmaatschappijen plaatsvinden. Het eerste deel van de transactie, betreffende 24 van de 100 aandelen, is vorig jaar reeds afgehandeld. De eerste groep investeerders is verenigd in de investeringsmaatschappij Dutch Soccer Holdings
(DSH).

De overige 76 aandelen en de eerste 24 aandelen van DSH zouden in een tweede transactie worden overgenomen door de gerelateerde Amerikaanse investeringsmaatschappij MVV Football Holdings (MFH). In de voorgenomen situatie zou de Vereniging MVV Maastricht in het bezit blijven van het bestaande gouden aandeel. De Stichting MVV Maastricht 2018 zou daarnaast met enkele nieuwe aandelen zonder economische waarde bij de groep aandeelhouders betrokken blijven.

Vanwege het over te nemen meerderheidsbelang, is goedkeuring van de KNVB nodig. De procedure liep aanvankelijk goed, maar nu blijkt één van de belangrijkste nieuwe investeerders van de koop te willen afzien. De reden zou gelegen zijn in onverwachte veranderingen in de financiën van de betreffende investeerder.

MVV ziet zich door deze onzekerheid genoodzaakt het Plan B in werking te stellen. Onderdeel hiervan is om naar alternatieve financiering te kijken, maar ook om alle inkomsten en uitgaven binnen de huidige begroting kritisch te beoordelen. Er moet zo snel mogelijk naar een sluitende begroting voor volgend jaar worden gewerkt en daarvoor worden alle opties bekeken. Bij de diverse vraagstukken die deze nieuwe situatie met zich meebrengt wordt MVV ondersteund door de nodige specialisten.

Bron en foto © MVV Maastricht