Home Nieuws Sport Nieuws Kasper Dolberg tekent voor RSC Anderlecht

Kasper Dolberg tekent voor RSC Anderlecht

Kasper Dolbergf © RSCA Studio

De Deense spits komt over van OGC Nice en tekent voor 4 seizoenen

Kasper Dolberg is de nieuwe spits van RSC Anderlecht. De 25-jarige Deense spits komt over van OGC Nice, tekent een contract voor 4 seizoenen en trekt zaterdag mee op zomerstage met het eerste elftal naar Oostenrijk. Kasper zal bij paars-wit het nummer 12 dragen.

Kasper begon zijn profcarrière bij het Deense Silkeborg. In de zomer van 2015 maakte hij op 17-jarige leeftijd de overstap naar Ajax Amsterdam. In het seizoen 2016-2017 groeide hij meteen uit tot een revelatie. Met 23 doelpunten in 48 wedstrijden voor de Ajacieden en twee doelpunten in de halve finales van de Europa League tegen Lyon veroverde Kasper snel de harten van de Amsterdammers.

Na vier seizoenen, 45 doelpunten en 16 assists vertrok hij in 2019 naar het Franse OGC Nice. In zijn eerste jaar maakte hij 12 doelpunten aan de Côte d’Azur. Kasper zou uiteindelijk 24 doelpunten scoren in 85 wedstrijden in het shirt van Nice. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis bij Sevilla en Hoffenheim.

Kasper is ook een ervaren Deens international. Hij verzamelde 40 caps bij de nationale ploeg en scoorde er 11 keer. Tijdens het EK 2020 maakte hij twee doelpunten in de achtste finales tegen Wales en bereikte hij met Denemarken uiteindelijk de halve finales.

Kasper begint vanaf zaterdag aan zijn nieuwe uitdaging bij RSCA. Op 22 juli komt hij, bij de galamatch van RSCA tegen Ajax, meteen zijn ex-club tegen. 

CEO Sports Jesper Fredberg:

“We zijn enorm tevreden met de komst van Kasper Dolberg. Kasper heeft bij zijn vorige clubs en bij de Deense nationale ploeg al getoond wat zijn kwaliteiten zijn. We willen samen met hem zijn volledig potentieel benutten, want we zijn er rotsvast van overtuigd dat hij alles heeft om hier te slagen. Kasper is ongelooflijk hongerig en ambitieus om samen met ons de volgende stap te zetten. Zijn komst maakt ook deel uit van onze strategie om in spelers te investeren voor de lange termijn.”

Kasper Dolberg:

“Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging. Het was geen moeilijke keuze om naar zo’n grote club als Anderlecht te trekken. Ik ken Anderlecht al lang en ik voelde meteen aan dat ik goed bij het project en de speelstijl kan passen. Na de lange gesprekken met zowel Jesper als de coach, heb ik veel vertrouwen in het project van de club. Ik wilde hoe dan ook naar een club waar ik me comfortabel voelde en waar ik het gevoel heb dat er iets te winnen valt. Daarom ben ik hier.”

BEKIJK HET EERSTE INTERVIEW VAN KASPER DOLBERG OP MAUVE TV

Bron en foto © RSCA Studio