Home Nieuws Sport Nieuws Jos Luhukay nieuwe trainer VVV Venlo

Jos Luhukay nieuwe trainer VVV Venlo

VVV-Venlo heeft een rasechte Venlonaar als trainer aangesteld. De ervaren Jos Luhukay neemt per direct het roer over bij de Venlose Eredivisionist. Dat zal hij in eerste instantie doen tot het einde van het huidige seizoen. Beide partijen hebben echter de intentie uitgesproken om ook tijdens het nieuwe seizoen met elkaar verder te gaan.


Luhukay werd 57 jaar geleden geboren in Venlo en speelde van 1979 tot 1982 met FC VVV in de Eerste Divisie. Na een uitstapje naar SV Venray én VOS, keerde hij terug bij de club en kwam hij van 1986 tot 1989 uit in het geelzwarte tenue van de Venlose club, dat in die tijd ook al uitkwam in de Eredivisie.

Daarna speelde de middenvelder onder andere voor SVV, RKC Waalwijk, KFC Uerdingen en SV Straelen. Luhukay maakte na zijn actieve voetbalcarrière voornamelijk furore als trainer in Duitsland.

Zo was hij aan het begin van zijn trainerscarrière assistent-trainer in de Bundesliga bij 1. FC Köln. In 2005 werd Luhukay benoemd tot hoofdtrainer van SC Paderborn 07 in de 2. Bundesliga. Vervolgens ging hij bij Borussia Mönchengladbach aan de slag. Eerst als assistent, maar na het ontslag van Jupp Heynckes werd Luhukay hoofdtrainer. Hij leidde ‘de Fohlen’ naar het kampioenschap van de 2. Bundesliga in 2008.

In 2009 werd Luhukay benoemd tot hoofdtrainer van FC Augsburg. In het seizoen 2010- 2011 eindigde hij met die club op een tweede plaats in de 2. Bundesliga en was de club zeker van promotie naar de Bundesliga. In 2012, nadat Augsburg het ‘Klassenerhalt’ had veiliggesteld, besloot de Venlonaar het naar de 2. Bundesliga gedegradeerde Hertha BSC onder zijn leiding te nemen. Binnen één seizoen slaagde Hertha er aan de hand van Luhukay weer in terug te keren naar de Bundesliga. De ‘Traditionsverein’ uit Berlijn werd in het seizoen 2012-2013 kampioen van de 2. Bundesliga met Luhukay.

Na zijn vertrek in 2015 bij Hertha, was Luhukay nog trainer bij VfB Stuttgart, Sheffield Wednesday en FC St. Pauli.

Jos Luhukay over zijn aanstelling bij VVV-Venlo: “Als Venlonaar vind ik het een eer om aan de slag te mogen gaan bij de betaald voetbalclub uit mijn eigen stad. Toen Stan me benaderde, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Daarbij heb ik de nodige clubs onder mijn hoede gehad, maar nog nooit een Eredivisieclub getraind. Dat zie ik als een extra uitdaging. Het doel is duidelijk: handhaving in de Eredivisie. We staan nu boven de streep. We gaan ervoor zorgen dat we daar ook blijven staan!”

Technisch Manager Stan Valckx: “Jos heeft een indrukwekkende conduitestaat te
overleggen, voornamelijk als trainer van diverse 1. en 2. Bundesligaclubs van naam. Als raséchte Venlonaar is hij daarnaast de juiste persoon op de juiste plek bij VVV-Venlo. Jos weet wat het is om op het hoogste niveau met een ploeg te strijden om lijfsbehoud en kent de druk die daarbij komt kijken.J

os gaat samen met zijn technische staf, bestaande uit Jay Driessen, Mark Luijpers, Frank Demouge én John Roox alles op alles zetten om tijdens de beslissende fase van het seizoen boven de streep te blijven. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met Jos de trainer in huis hebben gehaald, die samen met iedereen binnen de club deze klus gaat klaren.”

Bron en foto © VVV Venlo

Vorig artikelVerkiezingen 17 & 18 mrt: De Uitslagenavond en -ochtend bij de NOS
Volgend artikelRolfstone lanceert Active Noise Cancelling koptelefoon met langste accuduur in het segment
Ik ben de eigenaar van Planetzone