Home Nieuws Sport Nieuws Italiaans topvoetbal ook komende vijf jaar exclusief te zien bij Ziggo Sport

Italiaans topvoetbal ook komende vijf jaar exclusief te zien bij Ziggo Sport

Denzel Dumfries en Lautaro Martínez in actie voor Internazionale © PRO SHOTS

Zender verlengt Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana

Ziggo Sport verlengt de bestaande samenwerking met Lega Serie A met vijf jaar. Hiermee legt de grootste sportzender van Nederland de exclusieve uitzendrechten voor de Italiaanse competitie tot en met 2029 vast. Naast Serie A legt Ziggo Sport ook de uitzendrechten voor Coppa Italia en Supercoppa Italiana voor een periode van 5 jaar vast. 

“Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana zijn onmisbare onderdelen in het uitgebreide top voetbalaanbod van Ziggo Sport”, aldus Marcel Beerthuizen, Director Ziggo Sport. “Naast onder andere de Spaanse LaLiga en de Belgische Pro League is Serie A nog een belangrijke Europese competitie die ook de komende jaren exclusief bij Ziggo Sport te zien is. Hiermee laten we nogmaals zien dat wij de ‘Home of European Football’ zijn, waar kijkers en volgers ook de komende vijf jaar kunnen genieten van onder andere Juventus, AS Roma, Napoli, AC Milan en Internationale in de sterke Italiaanse competitie.” 

Nederlands talent in Serie A 

Er spelen op dit moment veel Nederlandse toppers in Serie A, waaronder Denzel Dumfries, Tijjani Reijnders, Stefan de Vrij, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Joshua Zirkzee. De komende jaren kunnen kijkers hen via Ziggo Sport blijven volgen in de Serie A.

Applaus van Reijnders (AC Milan ) © PRO SHOTS

Waar te zien 

De wedstrijden van de Italiaanse Serie A zijn wekelijks te volgen via kanaal 14, de gratis sportzender voor alle Ziggo-klanten, via Ziggo GO en op Ziggo Sport Totaal. Kijkers en volgers kunnen ook de komende periode de grootste Serie A-ambassadeurs (en oud-AC Milan) spelers Marco van Basten en Ruud Gullit zien als analist. Daarnaast volgen zij het enthousiaste commentaar van specialist en Serie A-kenner Emile Schelvis bij de Italiaanse wedstrijden. 

Uitzendschema 

Dit weekend staan de volgende topwedstrijden bij Ziggo Sport op de planning: 

Zaterdag 30 maart | 12.30 uur | Napoli – Atalanta 

                            | 18.00 uur | Lazio – Juventus 

Europees topvoetbal 
Met de verlenging van de Italiaanse voetbalcompetitie verstevigt de sportzender van Nederland zijn exclusieve aanbod van internationale competities. Naast Serie A, Coppa Italia en Supercoppa Italiana zijn onder andere de Spaanse LaLiga en de Copa del Rey, de Belgische Jupiler Pro League en Croky Cup, de Franse Ligue 1, de Engelse FA Cup, de Duitse DFB-Pokal, de Portugese Primeira Liga, de Turkse Süper Lig en het Schotse Premiership te zien bij Ziggo Sport. Ook het UEFA Nationale Team voetbal (UEFA Nations League en Kwalificatiewedstrijden) en de UEFA Champions League zijn te zien en volgen bij de zender. Vanaf de zomer van 2024 worden de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League exclusief uitgezonden door Ziggo Sport.

Bron: Ziggo Sport Foto © PRO SHOTS