Home Nieuws Sport Nieuws Heracles Almelo bereikt akkoord met Lommel SK over transfer Lucas Schoofs

Heracles Almelo bereikt akkoord met Lommel SK over transfer Lucas Schoofs

© PlanetZone

Lucas Schoofs maakt een transfer naar de club waar hij zijn carrière begon: Lommel SK. De 26-jarige Belg kwam in vier jaar tijd bij Heracles Almelo tot 104 officiële wedstrijden waarin hij 12 keer scoorde en 9 assists gaf. Die productie krikt hij met name het afgelopen seizoen op. De middenvelder had een enorme inbreng in het kampioenschap met tien goals en vijf assists. Hij schoot bovendien de beslissende 2-0 binnen in de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax.

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma onderstreept de waarde van Schoofs: “Lucas heeft in vier jaar tijd meer dan honderd wedstrijden gespeeld voor Heracles. Dat zegt genoeg over hoe waardevol hij voor de club is geweest. Met name afgelopen seizoen heeft hij een enorm aandeel gehad in de promotie en het kampioenschap. Daar zijn we hem dankbaar voor”.

Lucas Schoofs stond nog voor één seizoen onder contract bij Heracles Almelo. Hoogma: “Lucas kreeg nu de mogelijkheid om terug te keren naar België, naar de club waar hij is begonnen. Dat wilde hij graag en dat gunnen we hem ook”.

Schoofs is op zijn beurt ook de club dankbaar voor zijn tijd in Almelo. Hij richt zich tot iedereen betrokken bij de club: “Beste Heraclieden, na vier mooie jaren is het tijd om de deur achter me dicht te trekken en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vier jaar geleden kwam ik aan in deze gezellige familieclub en vond er direct m’n draai. Meer dan 100 wedstrijden heb ik het shirt van Heracles met trots gedragen, zowel voor lege tribunes door corona als voor een vol Erve Asito. Ik wil jullie bedanken voor alle steun en waardering die ik gekregen heb, in goede en slechte tijden. We hebben samen heel wat beleefd, maar het afgelopen seizoen zal ik nooit meer vergeten”.

Bron: Heracles Almelo Foto © PlanetZone