Home Nieuws Sport Nieuws Hellas Verona haalt twee Nederlandse spitsen

Hellas Verona haalt twee Nederlandse spitsen

nieuwe aanwinsten Noslin en Tavsan voor Hellas Verona

Hellas Verona FC  heeft de overname bekend gemaakt van de Nederlandse spitsen Tijjani Noslin en Elayis Tavsan. Noslin komt  van Fortuna Sittard, Tavsan komt van N.E.C Nijmegen

Tijani Noslin

Noslin , geboren op 7 juli 1999 in Amsterdam, na diverse clubs zette hij zijn eerste stappen bij FC Twente Onder 19 in het seizoen 2016/17. In het daaropvolgende seizoen naar Hercules , een amateurclub dat uitkomt in de Derde Divisie B.

In dit team begint de jonge speler zich regelmatig te vestigen onder de professionals. In het seizoen 2018/19 speelde hij 10 wedstrijden voor Hercules en scoorde hij vier doelpunten. Het volgende kampioenschap, 2019/20, verhoogde het aantal optredens en gescoorde doelpunten: hij speelde 16 wedstrijden en scoorde zes doelpunten.

In het seizoen 2021/22 haalde Fortuna Sittard hem binnen en met dat team promoveerde hij naar de Eredivise. In de geelgroene trui speelde Noslin 24 keer voor de kampioensploeg en scoorde hij één doelpuntIn het daaropvolgende seizoen betrad hij 31 keer het veld en scoorde hijvijf keer.

Ook in het huidige seizoen is hij met het Fortuna shirt een hoofdrolspeler : hij speelde dertien wedstrijden en scoorde drie doelpunten.

Elasyis Tavsan

De Nederlandse spits, geboren op 30 april 2001 in Rotterdam, groeide op in de jeugdsector van het team uit zijn geboortestad, Sparta Rotterdam . Met de roodwitte club maakte hij tijdens het seizoen 2018/19 zijn debuut in het eerste elftal van de Rotterdammers, destijds spelend in de Eerste Divisie.Hij maakte zijn debuut tegen N.E.C dat in 1-1 eindigde.

Het seizoen daarop stapte hij over naar  eerste divisie club Telstar waarmee hij 22 wedstrijden speelde en zeven doelpunten maakte.

Het seizoen 2020/21 markeert de spits de definitieve transfer naar N.E.C. Nijmegen  dat toen ook in de Eerste Divisie actief was. in dat seizoen betreedt Tavsan 38 keer het veld en scoort hij 11 doelpunten, waarmee de ploeg promoveert naar de Eredivise .

In de daaropvolgende twee seizoenen speelde de Nederlandse spits in totaal 62 wedstrijden voor N.E.C. (30 in het seizoen 2021/22 en 32 in het seizoen 2022/23) en scoorde hij acht doelpunten (5 en 3). Tijdens het huidige voetbalseizoen heeft Tavsan acht wedstrijden gespeeld en twee doelpunten gemaakt.

De nieuwe Geel-Blauwe aanvaller is ook actief in het Nederlands elftal Onder 21.

Bron en foto © Hellas Verona FC

Vorig artikelSTVV reageert op racisme-incident met Zion Suzuki
Volgend artikelPortugese aanvallende jeugdinternational Vivaldo Semedo naar FC Volendam
Ik ben de eigenaar van Planetzone