Home Nieuws Sport Nieuws Griekse spits Tolis Vellios langer bij PEC Zwolle

Griekse spits Tolis Vellios langer bij PEC Zwolle

Tolis Vellios © PEC Zwolle Media

PEC Zwolle is erin geslaagd Tolis Vellios (31) langer aan zich te binden. De Griekse aanvaller, die vanaf dag één publiekslieveling is bij de Zwolse achterban, heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd, met een optie voor nog een jaar. 

Met een schat aan internationale ervaring kwam Vellios vorig jaar zomer het MAC3PARK Stadion binnengewandeld met maar één doel: het plezier in voetballen terugvinden. Amper tien maanden later kan geconcludeerd worden dat dat wel gelukt is. 

Bij zijn debuut in de openingswedstrijd tegen De Graafschap tekende Vellios voor de winnende treffer en ontstond er een waardevolle connectie met het eigen publiek. Inmiddels staat de teller van de lange aanvaller op elf doelpunten en zes assists. Dit seizoen maakte Vellios zowel als invaller maar ook als basisspeler indruk. Niet alleen tegen De Graaafschap, ook tegen onder meer Telstar, TOP Oss, VVV-Venlo en Willem II legde Vellios met goals en assists een belangrijke basis voor de overwinning. Persoonlijk hoogtepunt was de 13-0 zege op FC Den Bosch, waarin Vellios al binnen twaalf minuten een hattrick maakte en uiteindelijk tot vier treffers kwam. 

Tolis Vellios: ,,Vanaf dag één dat ik hier ben is er iets magisch gaande. De supporters begonnen uit het niets mijn naam te zingen en zijn daar iedere week mee doorgegaan. Het is heel bijzonder om als nieuwkomer zó te worden toegezongen. Zelf heb ik dit seizoen heel veel plezier in het voetbal. Dit is een groep met veel individuele klasse, maar ook als team hecht en ijzersterk. Nu de promotie binnen is, wil ik niets liever dan kampioen worden met PEC Zwolle om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen.” 

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert: ,,Tolis is van grote waarde dit seizoen. Op het veld en de tribunes heeft iedereen dat kunnen zien en horen. Het is geweldig dat Tolis in Zwolle het plezier in voetballen weer heeft gevonden en het ook privé naar zijn zin heeft. Dat komt ook mede door onze supporters die hem vanaf de eerste dag hebben omarmd.”

Bron en foto © PEC Zwolle Media