Home Nieuws Sport Nieuws Griekse doelman Vasilis Barkas blijft bij FC Utrecht

Griekse doelman Vasilis Barkas blijft bij FC Utrecht

Vasilas Barkas © FC Utrecht

De Griekse doelman Vasilas Barkas zal ook komend seizoen het doel verdedigen van FC Utrecht. Het contract dat de goalie met Celtic had is ontbonden en kon hierdoor transfervrij terug naar FC Utrecht waar hij een contract tekende voor een seizoen met een optie tot nog een seizoen bij de domstedelingen. Barkas keepte afgelopen seizoen 38 wedstrijden in stadion e Galgenwaard.

Barkas, zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder, doorloopt de jeugdopleiding van Atromitos en debuteert namens die club in het betaalde voetbal. Hij doet vervolgens ervaring op bij AEK Athene en Celtic; clubs waarmee hij onder meer uitkomt in de Champions League en Europa League. Barkas is bovendien Grieks international. Dertien keer verdedigt hij tot nu toe het doel namens Ethniki Omada, het nationale team van Griekenland.

“We zijn uitermate blij met het feit dat we Vasilis aan ons hebben verbonden”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Tijdens het afgelopen seizoen heeft Vasilis bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij heeft het voorbije seizoen aangetoond tot de betere keepers in de Eredivisie te behoren. Het leek niet haalbaar om Vasilis te behouden, maar dat het alsnog is gelukt maakt ons trots en geeft aan dat Vasilis heel graag voor onze club en supporters wil blijven spelen.”

FC Utrecht heeft in ieder geval nog een Griekse speler in dienst. Het is nog even afwachten of de Griekse spits Douvikas in Utrecht blijft. De Griek staat in de belangstellng van diverse clubs waaronder clubs uit Italië. Mocht de Griek in Utrecht blijven dan zullen de supporters weer een kruisje kunnen aanvinken zodra hij een doelpunt heeft gemaakt en daarmee een gooi doet om opnieuw topscorer van de Eredivisie te worden.