Home Nieuws Muziek Nieuws Qmusic van start met 35ste Geluid

Qmusic van start met 35ste Geluid

© Qmusic

Het Geluid is zojuist van start gegaan tijdens de ochtendshow op Qmusic, die momenteel gepresenteerd wordt door dj Kai Merckx. Dit is het 35ste Geluid sinds de start van het populairste radiospel van Nederland. 

De Kluis en de SuperRonde
Een veelgehoorde opmerking is elk jaar: “Ik wist Het Geluid al, maar ik werd niet teruggebeld”. Daarom konden luisteraars dit jaar hun antwoord vóór de start in de digitale Kluis stoppen. Zodra Het Geluid geraden wordt, wordt De Kluis weer geopend en degenen die het goed hebben verdelen samen €2.500. Ook de SuperRonde is weer terug. Tijdens de SuperRonde krijgt de luisteraar een verdubbelaar. Die verdubbelaar houdt in dat de luisteraar mag kiezen: óf twee pogingen om Het Geluid te raden óf twee keer zoveel prijzengeld als het antwoord goed is. Wanneer de SuperRonde wordt gespeeld is een verrassing. Als het SuperRonde-alarm gaat, betekent dat de eerstvolgende ronde de SuperRonde is. De vraag is dan: verdubbelt de luisteraar zijn of haar kansen of het geldbedrag?

Net als voorgaande jaren begint het spel met een startbedrag van €2.500 en wordt Het Geluid per fout antwoord €100 meer waard. Luisteraars kunnen meedoen door zich in de app aan te melden via de aanmeldknop. Het Geluid wordt al sinds 2007 bij Qmusic gespeeld. Inmiddels is het uitgegroeid tot het populairste radiospel van Nederland. In 2019 won de 36-jarige Kirsten het recordbedrag van €100.000 met het geluid van ‘het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand.’ Het snelst geraden geluid werd in 2010 binnen een dag geraden met als antwoord ‘het terughangen van een haak in een telefooncel’. Dat geluid was toen €3.200 waard. Het Geluid wordt elke werkdag gespeeld tussen 7.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds. Het Geluid is altijd een handeling die je uit kunt voeren.

Bron en foto © Qmusic