Home Nieuws Sport Nieuws Geen uitsupporters bij Vitesse vs NEC

Geen uitsupporters bij Vitesse vs NEC

© Vitesse

De wedstrijd tussen Vitesse en NEC zal op zondag 7 april 2024 zonder uitsupporters gespeeld worden. Ook kunnen er geen tickets meer voor de thuisvakken worden aangeschaft. Op verzoek van Vitesse is er door de lokale driehoek een besluit genomen nadat er zorgen zijn uitgesproken over het kunnen waarborgen van de veiligheid.

Hoewel iedereen niets liever wil dan een sfeervolle derby, ontstonden er zorgen over de veiligheid. Dat heeft alles te maken met de huidige situatie bij Vitesse. Deze zorgen zijn met alle betrokken partners gedeeld en uitvoerig besproken. Aan de hand hiervan is door Vitesse aan de lokale driehoek gevraagd een definitief besluit te nemen.

Zowel Vitesse als de lokale driehoek betreuren de maatregelen, helemaal omdat de laatste edities in Nijmegen goed zijn verlopen. Toch zien alle partijen geen andere oplossing. Dit betekent dat er geen supporters uit Nijmegen meereizen en dat de ticketverkoop voor de wedstrijd per direct stopt. De laatste maatregel wordt opgelegd om te voorkomen dat tickets in verkeerde handen terecht komen.  

Vanzelfsprekend zijn seizoenkaarthouders en supporters die reeds een ticket hebben gekocht, van harte welkom in GelreDome. Samen hopen we er alsnog een mooie wedstrijd van te maken. Incidenten tijdens de komende wedstrijden kunnen voor verdere restricties zorgen. We roepen iedereen dan ook op om op een positieve manier achter de ploeg te gaan staan, zoals dat dit seizoen veelvuldig gebeurd is.

Bron en foto © Vitesse