Home Nieuws Sport Nieuws Fred Rutten: “Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken”

Fred Rutten: “Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken”

© PlanetZone

“Het sloeg in als een bom”, zei de interim coach vrijdag op de persconferentie van PSV op het plotselinge vertrek van hoofdcoach Ruud van Nistelrooij eerder deze week.

Rutten wist niet dat Van Nistelrooij dinsdagavond een gesprek had met Stewart en Brands. “Er zijn bij een club heel veel communicatielijnen. Bij sommige gesprekken ben je wel aanwezig, bij andere niet. Als ik gevoeld had dat dit er aan zat te komen, was ik naar Ruud toegegaan en had ik hem geprobeerd te overtuigen dit niet te doen.”

Op de vraag of hij nog contact had gehad met Ruud antwoorde hij “Ik heb wel appcontact gehad. Zelf heb ik ook in dit soort situaties gezeten. Ik weet hoe je je dan voelt. Dit moet je eerst even laten rusten. Later zoek ik zeker contact met hem, waarom niet?”

Over een tweestrijd in het team heeft Rutten vooralsnog niets gemerkt. “De spelers zijn allemaal goedbetaalde professionals, maar ook mensen. Sommigen kunnen de knop snel omdraaien en gaan weer door. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken.”

 “We moeten de knop omzetten om zondag weer een topprestatie te leveren. We zijn allemaal proffesionals, maar ook mensen. Gelukkig hebben we veel ervaren spelers. Zij kunnen de rest helpen.” “De club is het enige wat telt. PSV, de resultaten en de supporters. Daar draait het om.”

Veel wilde hij er verder niet over kwijt en wilde liever zich richten op de belangrijke wedstrijd tegen AZ komende zondag waar plek twee op het spel staat. Deze plek geeft toegang voor de voorrondes van de Champions League. Het wordt ook wel een duel van 40 miljoen euro genoemd. “Die krijg ik niet”, lacht Rutten. “We moeten er zondag staan. Ik geniet van dit soort wedstrijden omdat je één kans hebt om het te doen. De norm bij PSV is om in de UEFA Champions League te spelen. Als dat niet lukt is het een enorme deceptie.”

Vast staat dat hij het roer niet helemaal om gaat gooien nu hij de scepter zwaait. Hij kijkt wel naar spelers of ze zich goed gemotiveerd voelen om te spelen. “We hebben een lange ongeslagen reeks achter de rug waarin we slechts één à twee keer zijn uitgegleden. Het zou dus raar zijn om nu alles anders te gaan doen. Dat lijkt me een onverstandige keuze.” Aldus Rutten die over een fitte selectie beschikt voor komende zondag

Foto © PlanetZone