web analytics
Home Nieuws Sport Nieuws FC Utrecht versterkt zich met 2 Denen

FC Utrecht versterkt zich met 2 Denen

jeppe Okkels en Niklas Vesterlund © FC Utrecht

Jeppe Okkels en Niklas Vesterlund versterken het team in de Domstad

Jeppe Okkels

Jeppe Okkels (24) is een Deense linksbuiten speler en komt over van het Zweedse IF Elfsborg. De speler heeft een contract getekend tot medio 2027, inclusief een optie om die verbintenis met nog eens een jaar te verlengen.

Okkels speelde onder meer voor de Deense club Silkeborg IF en voor het nationale team vanaf O16 en komt nu uit voor Jong Denemarken.

“Jeppe is een buitenspeler die beschikt over diepgang en snelheid”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij heeft bovendien een goede voorzet in huis en heeft door de jaren heen bewezen goals te kunnen maken. We zijn blij dat Jeppe voor ons heeft gekozen en dat we hem aan ons hebben kunnen binden.”

Jeppe Okkels © FC Utrecht

Niklas Vesterlund

De 24 jarige rechtsback komt van het Noorse Tromsø IL en heeft een contract getekend tot medio 2027 inclusief een optie om die verbintenis met nog een jaar te verlengen.

Nadat hij in de jeugd van Vanløse IF. speelde doorliep de jonge verdediger de voilledige jeugdopelding van FC Kopenhagen en debuteerde hij in 2018 in de hoofdstad van de Deense club. Via het Zweedse Trelleborgs FF kwam hij daarna in zicht bij IF Elfsborg.

“Niklas is een gedreven en ambitieuze speler”, typeert Technisch Directeur Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van FC Utrecht. “Hij maakt graag rushes langs de zijlijn en staat verdedigend zijn mannetje. Niklas speelt met veel energie en heeft een goede mentaliteit, mooi dat hij ons team komt versterken.”

Niklas Vesterlund © FC Utrecht

Bron en foto © FC Utrecht