Home Nieuws Sport Nieuws Fans willen Bosz maar Ajax gaat voor buitenlandse trainer

Fans willen Bosz maar Ajax gaat voor buitenlandse trainer

© PlanetZone

John Heitinga zou niet langer meer op poleposition zitten om volgend seizoen opnieuw de hoofdcoach te zijn van de Amsterdammers. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Binnen de club zouden geluiden zijn dat hij nog te onervaren is voor het leiden van de hoofdmacht van Ajax1.

Een beetje opmerkelijk is het wel, omdat Mislintat bij het indiensttreden als technisch directeur had medegedeeld aan de pers dat John Heitinga vooralsnog op poleposition stond. Maar na het verlies tegen PSV in de verloren bekerfinale is het ook van de tweede plek af , zou Mislintat genoeg gezien hebben en voor een buitenlandse trainer willen gaan.

Hoewel de fans liever Peter Bosz zien terugkeren in de Johan Cruijff Arena, is de kans zeer groot dat dit niet gaat gebeuren. De relatie tussen algemeen directeur Edwin van der Sar en Bosz zou niet geweldig zijn.

Johan Derksen van het tv praatprogramma Vandaag Inside vind het maar niets dat ze gaan voor een buitenlandse trainer “ze kennen de cultuur van deze club niet”

Het nieuws komt uiterst slecht gelegen. Ajax speelt komende zaterdag thuis tegen AZ Alkmaar, de nummer 4 van de Eredivisie en moet sowieso winnen. Daarnaast moeten zij hopen dat PSV punten verspeelt om zo nog kans te maken op de felbegeerde tweede plek, dat recht geeft op een derde voorronde van de Champions League (en vervolgens de play-offs route). Op dit moment staat Ajax derde en zou het de play-offs ticket voor de Europa League kunnen binnenhalen maar het kan zomaar nog slechter uitvallen en dat ze zich moeten melden voor de tweede voorronde van de Conference League. AZ kan zondag bij winst over Ajax heen gaan en derde worden.

Resterende programma AJAX

zaterdag 6 mei 2023, 21:00 Ajax – AZ
zondag 14 mei 2023, 14:30 FC Groningen – Ajax
zondag 21 mei 2023, 14:30 Ajax – FC Utrecht
zondag 28 mei 2023, 14:30 FC Twente – Ajax

Resterende programma PSV

zaterdag 6 mei. 18:45. Sparta – PSV
zondag 14 mei. 20:00. PSV – Fortuna Sittard
zondag 21 mei. 14:30. PSV – SC Heerenveen
zondag 28 mei. 14:30. AZ – PSV

Vorig artikelGuus Hiddink verrast met hoge onderscheiding van de KNVB
Volgend artikelUber introduceert muzikale Sing-along Van
Ik ben de eigenaar van Planetzone