Home Nieuws Sport Nieuws Definitieve selectie Oranje Futsal voor WK-kwalificatieduel tegen Oekraïne

Definitieve selectie Oranje Futsal voor WK-kwalificatieduel tegen Oekraïne

© KNVB

Bondscoach Miguel Andrés Moreno neemt vijftien spelers mee naar Letland voor het WK-kwalificatieduel tegen Oekraïne. Oranje Futsal vervolgt de WK-kwalificatiecyclus op dinsdag 11 oktober om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in het Letse Jelgava. Oranje won op zondag 18 september de eerste wedstrijd in de cyclus met 2-1 van Kosovo. Nederland en Oekraïne ontmoette elkaar voor het laatst tijdens het openingsduel op het EK 2022 in Amsterdam. Deze wedstrijd eindigde in 3-2 voor Oranje. Opvallende namen in de selectie zijn Mohamed Chih van ASV Lebo en Hovocubo-speler Amin Amghar. Beide spelers zitten voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Oranje Futsal en kunnen tegen Oekraïne hun debuut maken. 

De definitieve selectie bestaat uit:

Saber Ben Khalou (ASV Lebo), Soeremly te Vrede (ASV Lebo), Mohamed Chih (ASV Lebo), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Manuel Kuijk (FC Eindhoven), Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven), Mohamed Attaibi (FC M.A.R.L.E.N.E), Barry de Wit (FC M.A.R.L.E.N.E), Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Dave Stet (Hovocubo), Mats Velseboer (Hovocubo), Oualid Tarifit (Hovocubo), Amin Amghar (Hovocubo), Issam Dahmani (Real Elmos Herentals, BEL) en Jasko Džurlić (Tigers Roermond).

Wedstrijdprogramma eerste ronde WK-kwalificatie:

Zondag 18 september; Oranje Futsal – Kosovo; 2-1.

Dinsdag 11 oktober; Oekraïne – Oranje Futsal; 18.00u, Zemgales Olimpiskais; Jelgava, Letland.

Vrijdag 3 maart; Kosovo – Oranje Futsal; ntb

Woensdag 8 maart; Oranje Futsal – Oekraïne; ntb 

Kwalificatie voor het WK 2024

Als Oranje de groep weet te winnen of behoort tot de vier beste nummers twee, gemeten over alle twaalf groepen, plaatst het zich direct voor de zogenoemde Eliteronde. Als het Nederlands team tweede wordt in de groep, zonder bij de beste nummers twee te behoren, speelt het in april 2023 in de play-offs om zich te plaatsen voor de Eliteronde.

B ron en foto © KNVB

Vorig artikel[Video] Matthijs de Ligt kondigt Flemming aan voor Huis van Oranje
Volgend artikelAcer presenteert de lichtste 16-inch OLED-laptop ter wereld
Ik ben de eigenaar van Planetzone