Home Nieuws Sport Nieuws De wegen van RSC Anderlecht en trainer Vincent Kompany scheiden

De wegen van RSC Anderlecht en trainer Vincent Kompany scheiden

© RSC Anderlecht

Vincent Kompany keerde in de zomer van 2019 terug naar de club van zijn hart na zijn spelerscarrière bij Manchester City, Hamburg en RSCA. Aan het begin van het seizoen 2020-2021 werd hij aangesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. In de afgelopen twee seizoenen wist de club samen met coach Kompany de weg naar boven opnieuw in te zetten.

De club en de coach hebben samen het afgelopen seizoen geanalyseerd en de toekomstplannen besproken. Daarbij is gezamenlijk beslist om de wegen te laten scheiden. Dit gebeurt met veel wederzijds respect en dankbaarheid voor wat er samen bereikt werd.

De club wil Vincent Kompany oprecht al het beste wensen in zijn verdere carrière als coach. Hij was, is en blijft een icoon van de club en zal altijd een thuis vinden bij Royal Sporting Club Anderlecht.

Vincent Kompany:

“Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart. Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit.”

CEO Peter Verbeke:

“Vincent was een essentieel onderdeel van de heropbouw van het vernieuwde RSC Anderlecht. Hij heeft professionalisering en expertise bijgebracht en is ook belangrijk geweest in de ontwikkeling van jonge spelers. De club zal op deze fundamenten verder bouwen.”

Voorzitter Wouter Vandenhaute:

“De club en de coach mogen trots zijn op de samenwerking. Ik heb alle vertrouwen in ons beider toekomst. Vincent Kompany zal ook zonder RSC Anderlecht slagen, en RSC Anderlecht zal ook zonder Vincent Kompany slagen.”

wie de nieuwe opvolger wordt is nog niet bekend

Bron en foto © RSC Anderlecht

Vorig artikelOntdek de nieuwe trailer van “Thor: Love and Thunder”
Volgend artikel[Video] 72 aanhoudingen tijdens ongeregeldheden Roterdam
Ik ben de eigenaar van Planetzone