Home Nieuws Sport Nieuws De Ligt mist Final Four, Daley Blind vervanger

De Ligt mist Final Four, Daley Blind vervanger

© KNVB

Bondscoach Ronald Koeman kan voor het eindtoernooi van de UEFA Nations League geen beroep doen op Matthijs de Ligt. De verdediger van Bayern München heeft zaterdag in Zeist een kuitblessure opgelopen bij de training van het Nederlands elftal, waardoor hij niet inzetbaar is voor Oranje

De KNVB heeft de UEFA verzocht Daley Blind (Bayern München), die samen met Tijjani Reijnders (AZ) op de stand-bylijst stond, over te hevelen naar de spelerslijst voor de Nations League-duels.

In het geval een blessure meespelen in de Nations League onmogelijk maakt, kan een speler uit de definitieve selectie nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA. Betreft het echter een keeper dan kan deze ook nog voor het tweede duel worden vervangen.

Nederland komt overmorgen – woensdag 14 juni – in de halve finale van de UNL uit tegen Kroatië. Het duel in Stadion Feijenoord begint om 20.45 uur. Zondag 18 juni wordt in Rotterdam (20.45 uur) en Enschede (15.00 uur) door de nationale teams van Italië, Kroatië, Nederland en Spanje om respectievelijk de eerste en derde plaats gespeeld.

Bron en foto © KNVB