Home Nieuws Sport Nieuws Bruma is Eredivisie Speler van de Maand

Bruma is Eredivisie Speler van de Maand

Bruma © Eredivisie.nl

Armindo Tué Na Bangna, beter bekend als Bruma, is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand augustus. De 26-jarige aanvallende middenvelder van PSV wint de prijs voor de eerste keer.

Bruma wint Eredivisie Speler van de Maand-prijs

De Portugese aanvaller, die in de 4-2-3-1 opstelling van Schmidt als aanvallende middenvelder gepositioneerd stond, had een belangrijk aandeel in de ongeslagen status van PSV en kwam statistisch sterk uit de bus. Namens PSV was Bruma namelijk verantwoordelijk voor de meeste schoten (10) en de meeste gecreëerde kansen (8). Slechts één speler was bij meer kansen in de Eredivisie betrokken dan Bruma (Dusan Tadić 19 en Bruma 18), één speler voltooide meer dribbels (Noni Madueke 8 en Bruma 7) en géén enkele PSV’er gaf meer passes op de helft van de tegenstander dan de Portugees (84).

De aanvaller was voor deze maand de laatste keer trefzeker op 21 december 2019 tegen PEC Zwolle (4-1), waarna negen wedstrijden zonder goals of assists volgden. Dit seizoen lijkt het tij voorlopig gekeerd: Bruma was in de eerste drie wedstrijden telkens bij een doelpunt van PSV betrokken (2 doelpunten en 1 assist). In de gewonnen thuiswedstrijd op SC Cambuur leverde hem dat een uitverkiezing tot Man of the Match op.

Het is voor Bruma zijn eerste Eredivisie Speler van de Maand-prijs en de zesde speler van PSV die deze prijs in ontvangst neemt. De laatste twee keer won namens de Eindhovenaren Donyell Malen (september 2019 en februari 2021) de maandprijs. In de maandverkiezing van augustus wist Bruma onder meer Dusan Tadić (Ajax) en Michiel Kramer (RKC Waalwijk) achter zich te houden.

© Eredivisie.nl

Ajax hofleverancier in Elftal van de Maand

Ajax is met drie spelers (Blind, Mazraoui en Tadić) hofleverancier van het Eredivisie Elftal van de Maand, Feyenoord volgt met twee spelers (Kökçü en Linssen). Naast de maandwinnaars completeren Wellenreuther (Willem II), Janssen (FC Utrecht), Seuntjens (Fortuna Sittard) en Kramer (RKC Waalwijk) het Eredivisie Elftal van de Maand. Opvallend is het aantal aanvallend ingestelde spelers deze maand: om die reden is er voor een 3-3-4 opstelling gekozen.

Fair Play Klassement

Sinds dit jaar houdt de Eredivisie een Fair Play klassement bij. Dit klassement wordt vormgegeven op basis van wedstrijddata. Voor iedere club wordt het aantal defensieve acties (slidings, tackles, obstructies etc.) gerelateerd aan het aantal geconstateerde overtredingen. Momenteel staat sc Heerenveen bovenaan in het Eredivisie Fair Play klassement, gevolgd door Go Ahead Eagles en SC Cambuur.

De verkiezing

De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand en Johan Cruijff Talent van de Maand is op basis van statistieken en stemmen van fans, uitgebracht via de Man of the Match-verkiezing op ESPN. Bij de Eredivisie Speler van het Jaar tellen ook de stemmen van de 18 aanvoerders (in samenwerking met VVCS) mee, terwijl bij het Johan Cruijff Talent van het Jaar de stem van de 18 coaches (in samenwerking met Coaches Betaald Voetbal) en de 14 regels van Johan Cruijff onderdeel zijn. De verkiezing Eredivisie Speler van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met ESPN en KPN. De Johan Cruijff Talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV, ESPN, Johan Cruyff Foundation en VriendenLoterij

Bron en foto © Eredivisie.nl

Vorig artikelAli Akman eerste winnaar Johan Cruijff Talent van de Maand
Volgend artikel[VIDEO] Tales of Arise nu verkrijgbaar
Ik ben de eigenaar van Planetzone