Home Nieuws Sport Nieuws AJAX zet Alfred Schreuder op non actief

AJAX zet Alfred Schreuder op non actief

Ajax heeft Alfred Schreuder per direct op non-actief gesteld. Het contract van de trainer had een looptijd tot en met 30 juni 2024, maar wordt nu per direct ontbonden. Het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team zijn de hoofdoorzaken van dit besluit. De clubleiding heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach wordt beëindigd.

Edwin van der Sar: “Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke. Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren. De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang.”

Alfred Schreuder kwam afgelopen zomer van Club Brugge naar Ajax. Eerder was de oefenmeester van januari 2018 tot medio 2019 bij Ajax werkzaam als assistent-trainer.

Ajax speelde afgelopen donderdag thuis 1-1 gelijk tegen FC Volendam en kon al 7 keer geen volle winst behalen.

Bron © Ajax

Vorig artikel‘Vrienden van Amstel LIVE 2023’ en nieuwe documentaire ‘Al 25 jaar Vrienden’ exclusief te zien bij Videoland.
Volgend artikel[video] Ook crisis bij FC Groningen, supporters het veld op
Ik ben de eigenaar van Planetzone