Home Nieuws Sport Nieuws Ajax niet verder met Heitinga als hoofdcoach

Ajax niet verder met Heitinga als hoofdcoach

© PlanetZone

Het zat er al een beetje aan te komen maar nu heeft John Heitinga eindelijk het verlossende woord gekregen. Ajax gaat niet verder met hem als hoofdcoach maar willen hem wel binnenboord houden.

Het past een beetje in de chaos waar Ajax momenteel in verzeild is geraakt. Ajax maakte een behoorlijk slecht seizoen mee, werd derde in de eredivisie, slechtste seizoen in 14 jaar, uitgeschakeld door PSV in de finale van de TOTO KNVB Beker, Europees uitgeschakeld door Union Berlin in een tussenronde en Heitinga nam de taken over van de ontslagen Alfred schreuder dat nu beperkt blijft tot vier maanden als hoofdcoach. Heitinga kwam over van Jong Ajax.

“Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang.” Aldus Directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Afgelopen maandag besloot algemeen directeur Edwin van der sar ermee te stoppen na een dienstverband van ruim 11 jaar. Eerder vandaag was er ook positief nieuws binnen de club: Het contract van Klaas Jan Huntelaar als technisch manager, dat liep tot einde deze maand, werd verlengd tot medio 2027.