Home Nieuws Sport Nieuws Ajax en Shakhtar Donetsk bereiken akkoord over Lassina Traoré en Contractverlenging Devyne...

Ajax en Shakhtar Donetsk bereiken akkoord over Lassina Traoré en Contractverlenging Devyne Rensch

© PlanetZone

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Shakthar Donetsk over de overgang van Lassina Traoré. De overgang van de centrumspits naar de Oekraïense club is per direct. Traoré stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax.

Traoré werd op 12 januari 2001 geboren in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. De aanvaller kwam in de winterstop van 2019 over vanuit de jeugdopleiding van Ajax Cape Town en speelde daarvoor bij Rahimo FC in Burkina Faso. Hij maakte op 12 mei 2019 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd Ajax – FC Utrecht (4-1). De 20-jarige aanvaller speelde bij Ajax in totaal 31 officiële wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde daarin twaalf keer. De international van Burkina Faso werd met de Ajax twee maal landskampioen en legde twee keer beslag op de beker; in 2019 en het afgelopen seizoen.

Contractverlenging Devyne Rensch

Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. De nieuwe verbintenis van de verdediger loopt tot en met 30 juni 2025.

Rensch (Lelystad, 18 januari 2003) speelde sinds 2016 in de jeugdopleiding van Ajax. De international van Jong Oranje maakte op 28 november 2020 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd FC Emmen – Ajax (0-5). Tot nu toe speelde hij bij Ajax 27 officiële wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde daarin drie keer. Het afgelopen seizoen werd Rensch met Ajax landskampioen en won tevens de KNVB beker. 

Marc Overmars, directeur voetbalzaken: “Het gaat pijlsnel met Devyne. Vorig jaar rond deze tijd won hij hier de Abdelhak Nouri Trofee als grootste talent van de jeugdopleiding en nu heeft hij als volwaardig lid van de A-selectie de dubbel gewonnen met Ajax 1. Elke zomer krijgen jonge talenten tijdens de voorbereiding de kans bij Erik ten Hag. Devyne heeft die kans gepakt. Hij heeft vervolgens aangetoond mee te kunnen komen, maar het moeilijkste begint nu. Dat is de volgende stap maken. Hij moet sterker en nog beter worden, dat weet hij. Wij hebben heel veel vertrouwen in hem, vandaar dit nieuwe contract.”

Bron © Ajax Foto © PlanetZone