Home Nieuws Sport Nieuws 18-jarig talent Adedeji-Sternberg komt Jong Genk versterken

18-jarig talent Adedeji-Sternberg komt Jong Genk versterken

Noah Adedeji-Sternberg © KRC Genk

De eerste versterking voor Jong Genk is een feit. Noah Adedeji-Sternberg maakt de overstap van Borussia Mönchengladbach. De jonge Belg tekent een contract voor 3 seizoenen (+ een optie voor een extra seizoen).

In navolging van drie inkomende transfers voor de A-kern heeft ook Jong Genk zijn eerste versterking beet. Noah Adedeji-Sternberg maakt de overstap van Borussia Mönchengladbach waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Noah is een tweevoetige middenvelder die ook op de flanken uit de voeten kan. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de U19 van de Duitse eersteklasser, waar hij goed was voor 7 goals en 9 assists in 20 wedstrijden. De jonge Belg vat de voorbereiding aan bij de A-kern. Om ervaring op te doen in het professioneel voetbal, zal hij komend seizoen zijn wedstrijden afwerken bij Jong Genk.

“Ik bewonder de attractieve en offensieve speelstijl die KRC Genk op de mat brengt. Ik ben dan ook erg tevreden om te tekenen voor deze mooie club”, aldus de nieuwe Genkse aanwinst. 

“Noah stond hoog op ons verlanglijstje voor Jong Genk”, kadert technisch coördinator van Jong Genk Stijn Haeldermans de overstap. “Hij combineert technische vaardigheden met een geweldig spelinzicht. Daarnaast kan hij met zijn individuele actie op het middenveld voor meer creativiteit zorgen”, besluit Haeldermans.


Bron en foto © KRC Genk