Home Nieuws Opmerkelijk Nieuws Naast nieuwkomers ‘Biertje’ en “Wifi’ kiest Nederland vooral dezelfde kattennamen van 2021

Naast nieuwkomers ‘Biertje’ en “Wifi’ kiest Nederland vooral dezelfde kattennamen van 2021

© Petplan

Populairste kattennamen 2021: Kittens heten óók dit jaar Simba en Luna

Nederland heeft afgelopen jaar massaal een kat aangeschaft en kiest weer voor dezelfde kattennamen, maar ook nieuwkomers zijn gesignaleerd zoals ‘Biertje’ en “Wifi’.

Amsterdam, 28 januari 2021: In 2021 kozen nieuwe baasjes voor bekende kattennamen die al jarenlang in de top 10 staan. Simba blijft de populairste naam voor katers en Luna voor poezen.

Petplan, een huisdierenverzekeraar die ruim 60% meer katten verzekerd zag worden ten opzichte van 2020, voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Vandaag maakte de organisatie de populairste kattennamen van 2021 bekend. Gebaseerd op data van ruim 16.000 kattenbaasjes zijn dit de resultaten:

Simba alwéér op 1

Simba blijft ook in 2021 de populairste kattennaam. De top 3 kattennamen blijft overigens in zijn geheel onveranderd; ook dit jaar moet Luna genoegen nemen met een zilveren plak en Nala met een bronzen. Bij de overige namen in de top 10 is het stuivertje wisselen: Lola, Charlie en Gizmo moeten plaatsmaken voor Coco, Loki en Mia.

Top 10 kattennamen 2021:

1. Simba

2. Luna

3. Nala

4. Bella

5. Tommy

6. Coco

7. Pip

8. Max

9. Loki

10. Mia

Een van de Simba’s bij Petplan.

Top 3 kattennamen katers 2021:

1. Simba

2. Tommy

3. Max

Top 3 kattennamen poezen 2021:

1. Luna

2. Nala

3. Bella

Merkwaardige namen

Niet elk kattenbaasje zet op de geboorteakte van zijn huistijger een alledaagse naam. Integendeel zelfs: volgens Petplan passeren ook merkwaardige kattennamen de revue in hun bestand.

1. Biertje

2. Wifi

3. Lucky Lamborghini

4. Espresso

5. Poepie

6. Mandarijntje

7. Gucci

8. Mister Nugget

9. Kratje

10. Moffel

Bekijk hier de volledige lijst met (grappige, schattige en Hollandse) kattennamen.

Binnenkatten worden ook ziek

Katten blijven in coronatijd ongekend populair. Toch wordt ongeveer 95% van deze kittens niet verzekerd. Een van de redenen hiervoor is dat baasjes van binnenkatten denken dat deze geen verzekering nodig hebben. Maar dat wordt door Petplan naar het rijk der fabelen verwezen.

“Helaas blijft dit een hardnekkige fabel die ook nog eens erg gevaarlijk is” , aldus Marelie Sweep. “Al jarenlang zien wij onder de meest ingediende claims juist behandelingen van aandoeningen die iedere kat kunnen overkomen, zo ook binnenkatten. Bijvoorbeeld een verstopping van het maagdarmkanaal veroorzaakt door een haarbal. Zo’n ellendig haarballetje kan leiden tot een dierenartsrekening van € 5.000,-.”

“En wat juist een gek gegeven is, is dat juist binnenkatten vaak worden aangereden” , vervolgt de general manager van Petplan. “De kat ontsnapt uit huis, schrikt van alle nieuwe geluiden op straat en schiet vervolgens onder een auto”.

Over Petplan

Petplan is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en inmiddels uitgegroeid tot de grootste huisdierenverzekering wereldwijd. Met gepassioneerde dierenliefhebbers en experts wordt er elke dag hard gewerkt om de zorg voor huisdieren nog beter te maken. Naast een katten- en hondenverzekering biedt Petplan, als enige verzekeraar in Nederland, een verzekering voor konijnen en vogels. De beste zorg voor huisdieren dus. En een zorg minder voor hun baasjes.

Bron en foto © petplan

Vorig artikelNieuwe datum Graspop Metal Moose – Sportpaleis, Antwerpen -> 17/04/2022
Volgend artikel[NEW] Michael Bublé kondigt nieuw album Higher aan
Ik ben de eigenaar van Planetzone