Home Nieuws Opmerkelijk Nieuws Mark Rutte ontvangt Tikkies met studieschuld

Mark Rutte ontvangt Tikkies met studieschuld

Studenten zijn van plan om Tikkies te sturen naar Mark Rutte met hun studieschuld. Het gaat om jongeren die in het collegejaar 2015-2016 of daarna aan hun opleiding zijn begonnen.

Facebook-evenement

De studenten willen tijdens de actie zogenoemde Tikkies, betalingsverzoeken via Whatsapp, versturen naar het algemene 06-nummer van de VVD. Op het Facebook-evenement staat: “De studenten die na het studiejaar 2015/2016 zijn begonnen aan een opleiding, zijn de dupe van het mislukte leenstelsel experiment van de overheid. Wij willen ons geld terug omdat wij tussen het afschaffen en de herinvoering van de basisbeurs vallen. Daarom gaan wij 24 november massaal Tikkies sturen naar Mark Rutte met onze studieschuld. #markruttetikkie

VVD al Tikkie ontvangen

Volgens Hart van Nederland laat VVD weten al tientallen Tikkies te hebben ontvangen, veelal voor 750 euro, het maximale bedrag dat in de app kan worden gevraagd. Een woordvoerder van de VVD zegt het “prima te vinden dat studenten zo betrokken zijn bij hun toekomst en op deze originele manier hun stem laten horen”. Het is nog niet duidelijk of de VVD zelf nog gaat reageren op de studentenactie.

Ey, Mark Rutte, Tik ‘m aan!