Home Nieuws Donnie geeft leven aan nieuw vriendschapsbiertje van de Eeuwige Jeugd: de ‘Gappie’

Donnie geeft leven aan nieuw vriendschapsbiertje van de Eeuwige Jeugd: de ‘Gappie’

De Eeuwige Jeugd maakt een biertje om de vriendschap te vieren. Rapper Donnie geeft leven aan dit concept door het maken van een track met bijhorende videoclip. In het nummer benadrukt de Nederlandse rapper het belang van het hebben van een goede vriend die altijd voor je klaar staat. De track wordt uitgebracht naar aanleiding van de lancering van een nieuw speciaalbier van brouwerij De Eeuwige Jeugd, Gappie, dat vanaf heden exclusief in de schappen van Albert Heijn is te vinden. Donnie: “Wat is een leven zonder gappies, begrijp je?”

Jules Oostendorp van brouwerij De Eeuwige Jeugd licht toe: “Dit biertje is gemaakt om vriendschap te vieren. Om te geven, te delen en te het leven te vieren. Vervolgens hebben wij gekeken hoe wij dat speciale gevoel ook op een speciale manier vorm kunnen geven. We hebben Donnie bereid gevonden om dat gevoel in een track te stoppen. Het biertje is qua smaak een allemansvriend en dat past precies bij Donnie.”

Brouwerij De Eeuwige Jeugd is een eigenzinnige bierbrouwerij. Oprichters en eigenaren Jules Oostendorp, Almer Cremer, en Thomas Oostdijk zijn in 2016 gestart met het brouwen van bier. Sinds die tijd proberen de mannen de geest jong te houden door het brengen van ontspanning en sensatie. Of zoals ze zelf zeggen: ”een beetje brouwerij in je leven”.

De bieren van De Eeuwige Jeugd hebben allemaal ludieke namen. Ze hebben hun eigen karakter en geven de drinker precies die eigenschappen waar ze zelf van overstromen. Belhamel, Bullebak, Bokkelul en Lellebel zijn een aantal toonaangevende namen. In 2019 heeft de Eeuwige Jeugd een café geopend in Amsterdam aan het Oosterpark. Op deze plek kan men kennis maken het gevoel en de smaak van het merk en de bieren. 

Bron: ©BFCC, foto: ©Pixabay

Vorig artikelUpdate onderzoek Sedar Soares in Opsporing Verzocht
Volgend artikelRadioduo Coen en Sander na achttien jaar solo verder op 538 en Veronica