Home Entertainment De 10 vreemdste ‘slaapobjecten’ in Nederland

De 10 vreemdste ‘slaapobjecten’ in Nederland

Het overnachten in een bijzondere of unieke accommodatie is de laatste tijd enorm aan populariteit aan het winnen. En dat accommodaties niet gek genoeg kunnen zijn blijkt wel uit de lijst met de 10 vreemdste ‘slaapobjecten’ in Nederland die vandaag door boekingsplatform Vipio bekend is gemaakt. De lijst bestaat uit een aantal objecten of gebouwen die zijn omgebouwd tot een vreemde plek waar je kunt overnachten. Volgens Mark Borgman, medeoprichter van Vipio, neemt het aantal ‘vreemde’ overnachtingen in Nederland snel toe. ”Mensen zijn meer dan ooit op zoek naar een belevenis en een overnachting in een saai hotel past daar niet meer bij. Waarom zou je een gewoon hotel slapen, als je ook een overnachting kunt boeken die je nooit meer vergeet”. Volgens Borgman spelen aanbieders van overnachtingen hier handig op in. ‘Het is mooi om te zien hoe fantasierijk en creatief verhuurders zijn en van alles ombouwen tot een unieke plek om te slapen”.

Overnachtingen om nooit te vergeten

Boekingsplatform Vipio herbergt een selectie met honderden bijzondere overnachtingen in Nederland en België. Het platform is vorig jaar gelanceerd en kent een bliksemstart. Borgman denkt dat de populariteit van bijzondere overnachtingen gedeeltelijk te maken heeft met de uitbraak van corona. ”Toen mensen plots niet meer naar het buitenland konden voor (korte) vakantie zijn ze in Nederland op zoek gegaan naar een leuk alternatief. Bijzondere en unieke accommodaties waren toen heel snel volgeboekt en verhuurders hebben in sneltreinvaart nieuwe bijzondere accommodaties bijgebouwd’.

Om aan gegeven hoe bijzonder overnachtingen kunnen zijn heeft Vipio een lijst gelanceerd met de 10 vreemdste slaapobjecten in Nederland.

10 – Slapen in een kerkje

Ben je op zoek naar een hemels overnachting? Dan kun je terecht in een houten kerkje in Friesland. Het gebouwtje heeft zowel van buiten als binnen een authentieke uitstraling. De kerk is dan ook uitermate geschikt voor een romantische overnachting.

9 – Slapen in een vuilcontainer

Het klinkt misschien wat gek, maar op een leuke stadscamping in Rotterdam is een oude vuilcontainer omgebouwd tot een unieke plek om te overnachten. Geen zorgen, want de container is compleet schoon en tijdens je overnachting zul je dan ook heerlijk slapen.

8 – Slapen in een paardenstal

Daar waar vroeger paarden liepen kun je nu genieten van een heerlijke overnachting. Deze stal is namelijk helemaal omgetoverd tot een plek waar paardenliefhebbers kunnen overnachten. Je slaapt midden tussen het stro en toch heeft deze accommodatie de luxe van een hotelkamer.

7 – Slapen in een helikopter

Op een leuke camping in Noord-Holland kun je slapen in een oude militaire helikopter. De helikopter heeft zelfs nog eens een rol gespeeld in een film. De helikopter is bijvoorbeeld heel leuk voor een vader en zoon overnachting.

6 – Slapen in een Bestelwagen

Dat je van alles een overnachting kunt maken wordt wel bewezen door deze unieke overnachting. Dit vreemd uitziende wagentje deed jarenlang dienst als bestelwagen. Deze wagen staat nu op een camping en is vorig jaar voorzien van een lekker tweepersoonsbed en kun je er overnachten.

5 – Slapen in een bunker

Houd je van geschiedenis? Dan moet je echt overnachten in deze bunker. De bunker staat namelijk op het terrein van een oud fort in Utrecht. De bunker is omgebouwd tot een plek waar je met 4 personen kunt overnachten. In de zomer is het er heerlijk koel en in de winter lekker warm.

4 – Slapen in een reddingsboot

Deze oude reddingsboot heeft heel wat van de wereld gezien. Tegenwoordig geniet de reddingsboot van een welverdiend pensioen in de haven van Monnickendam De reddingsboot is te huur voor een knusse overnachting

3 – Slapen in de U2 tourbus

Ooit gebruikten de bandleden van de popgroep U2 deze harmonicabus om door Europa te toeren. De bus is dan ook voorzien van alle gemakken zoals een keuken, slaapkamers en zelfs een toilet. De bus is te vinden op een camping in Noord-Holland en in totaal kun je hier slapen met 6 personen.

2 – Slapen in een rioolbuis

Ben je op zoek naar een overnachting die je echt nooit weer gaat vergeten dan kun je overnachten in een oude rioolbuis. De rioolbuis staat op een kleinschalige camping en is voorzien van een 2-persoonsbed. Naast de rioolbuis waar je kunt slapen staat een kleinere rioolbuis die is omgebouwd tot een barbecue.

1 – Slapen in een sixpack Dit is zonder twijfel één van de vreemste overnachtingen van Nederland. Dit levensgrote sixpack was vroeger in gebruik als verkooppunt van snacks en drankjes op Schiphol. Het gebouwtje is door de huidige eigenaar omgebouwd tot een unieke overnachting. En geloof het of niet, maar deze overnachting is razend populair!

Het kan ook nog echt allemaal, check de website maar eens en boeken maar!

https://www.vipio.com/nl

Bron © Vipio

Vorig artikelMobiliteitsapp Moves nu inclusief grote aanbieder van deelfietsen Donkey Republic
Volgend artikel[video] “Let the games begin!”: nieuwe jury van Belgium’s Got Talent wordt overladen door talent
Ik ben de eigenaar van Planetzone