Home News NOS Stories helpt scholieren met Eindexamenspreekuren

NOS Stories helpt scholieren met Eindexamenspreekuren

© Pixabay

Voor 150.000 middelbare scholieren breekt de spannendste periode van de middelbareschooltijd aan: de centrale eindexamens. Daarom springt NOS Stories in als lastminute hulplijn en organiseert van dinsdag 10 mei t/m zondag 22 mei de NOS Stories Eindexamenspreekuren op YouTube. 48 docenten uit het hele land beantwoorden vragen van leerlingen, waaronder biologiedocent Amina el Ouati (van YouTube-kanaal Juf Aminozuur) en wiskundedocent Menno Lagerwey (bekend van zijn YouTube-kanaal Math with Menno). De presentatie wordt gedaan door Nisrine Sahla en Danny Simons.

NOS Stories beantwoordt elke dag met twee docenten live op YouTube de meest gestelde vragen over het examenvak van de volgende dag. De spreekuren zijn bedoeld voor leerlingen van vmbo gl/tl, havo en vwo. Eén docent reageert op vragen in de chat, terwijl de andere docent uitleg geeft bij het bord. Zo krijgen de leerlingen dat ene lastige onderwerp nog eens goed uitgelegd en checken ze of ze zich voldoende hebben voorbereid. 

Vorig jaar werden de streams ruim 1 miljoen keer bekeken en ook dit jaar lijkt de behoefte groot. In een enquête, ingevuld door tweeduizend examenkandidaten, denkt de helft van hen na twee coronajaren met een achterstand de examens in te gaan. 

Dinsdag 10 mei is om 17.00 uur de aftrap met een algemeen spreekuur waarin NOS Stories vertelt wat je bijvoorbeeld wel en niet mee mag nemen naar het examen en waarin docenten tips geven hoe je het beste je leestoets kunt aanpakken. Woensdag start om 17.00 uur met biologie vmbo gl/tl, gevolgd door aardrijkskunde havo en Nederlands vwo. In totaal worden er 28 spreekuren gehouden.

NOS Stories Eindexamenspreekuren
Dinsdag 10 mei t/m zondag 22 mei, YouTube-kanaal NOS Stories