Home Muziek Nieuws Muziek BE Nederlandse singer-songwriter Janieck brengt nieuwe single ‘Hero’ uit

[Video] Nederlandse singer-songwriter Janieck brengt nieuwe single ‘Hero’ uit

© Warner Music Benelux

Janieck heeft vandaag zijn nieuwe single ‘Hero’ uitgebracht. Janieck is een Nederlandse singer-songwriter die zich graag laat inspireren door gesprekken met mensen over de hele wereld. De single is mede geschreven door Martijn Konijnenburg en Christian ‘Crada’ Kalli en is een creatieve samenwerking met de uitvinder en beeldend kunstenaar Ap Verheggen. Ap is een van de grondleggers van het SunGlacier project, welke thans op de Dubai World Expo tentoongesteld wordt.

“Het is belangrijk dat vooral jongeren bewust worden gemaakt van het feit dat ze zelf de toekomst in handen hebben”– Janieck

Janieck is geen onbekende in de muziekwereld; de afgelopen jaren scoorde hij al grote hits met zijn samenwerkingen met Lost FrequenciesReality‘ (meer dan 447 miljoen streams op Spotify), Alle FarbenLittle Hollywood’ en ‘Does It Matter’, en ‘Narcotic’ (meer dan 118 miljoen streams op Spotify) samen met YouNotUs. Tevens heeft hij meer dan 2,8 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en zal hij zich het komend jaar volledig focussen op het uitbrengen van zijn eigen muziek.

Janieck en Ap Verheggen hebben elkaar ontmoet in Den Haag, op de hoek van een café en raakten aan de praat. Na vele jaren reizen en werken in de Noordpoolregio’s werd Ap Verheggen medeoprichter van het Sunglacier-project. Dit project heeft een innovatie opgeleverd die de wereld verandert; een technologie die water uit de lucht kan halen op zonne-energie – zelfs in een hete en droge woestijn. Voor de huidige Dubai World Expo heeft het Sunglacier-team een ​​installatie ontwikkeld op het dak van het Nederlandse paviljoen, die tot 1200 liter zoet water per dag produceert uit de woestijnlucht, aangedreven door zonne-energie. Het Nederlands Paviljoen op de Dubai World Expo won de Innovation & Sustainability categorieprijs van de Architecture Digest Design Awards 2021.

Bekijk hieronder de officiële videoclip waarin beelden te zien zijn van het Noordpoolgebied en woestijnen, gebieden waar het effect van klimaatverandering goed te zien is. Hier ligt de basis voor het SunGlacier project van Ap Verheggen waar de single ‘Hero’ op geïnspireerd is.

Bron en foto © Warner Music

Vorig artikelWinnaars Jongerensite PlanetZone
Volgend artikelMust have techgadgets om veilig deze laatste, donkere dagen door te komen