Home Muziek Chef’Special brengt met La Pegatina nieuwe single Down For Love uit

[video] Chef’Special brengt met La Pegatina nieuwe single Down For Love uit

© Iconic Music

Down For Love is de nieuwe single van Chef’Special. Het nummer verscheen vandaag en is een samenwerking met de Spaanse band La Pegatina. Eerder dit jaar brachten de Haarlemmers al de track Afraid Of The Dark uit.

Het idee voor de samenwerking met La Pegatina ontstond nadat Chef’Special in 2019 mocht optreden tijdens het Madrileense festival Rio Babel. Daar kwamen ze backstage in contact kwam de Catalanen. Na deze kennismaking besloten de bands elkaar later dat jaar in Haarlem op te zoeken en samen te werken aan nieuwe nummers.

Down For Love is een liefdeslied, niet alleen in de traditionele zin, maar ook als ode aan het samenkomen van talen en culturen. In een tijd waarin de wereld begrensd voelde en stilstond was het onwijs fresh om elkaar te vinden in de studio, en vanuit onze verschillende achtergronden samen muziek te maken. Down For Love is het resultaat van het gevoel van verbinding,” zegt Joshua Nolet over de samenwerking.Down For Love is de tweede single van Chef’Special dit jaar. Zo verscheen in maart al het nummer Afraid Of The Dark, waarbij in de videoclip een rol is weggelegd voor ballerina Michaela DePrince. De single staat inmiddels 22 weken in de Top 40 en heeft daarnaast ook de platina status bereikt.

Bron en foto © Iconic Music