Home Games Osmo onderdeel van Cinekid Festival

[video] Osmo onderdeel van Cinekid Festival

© playosmo

Osmo – het bekroonde spelsysteem voor iPad waar kinderen spelenderwijs mee leren – is dit jaar speelbaar op het MediaLab van toonaangevend kindermediafestival Cinekid. Het MediaLab is van 16 tot en met 22 oktober te vinden in Pathé Amsterdam Noord.

Cinekid heeft het streven om kinderen te verwonderen, vermaken, verbinden en bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Dit doen ze onder andere via het jaarlijkse Cinekid Festival, het grootste kindermediafestival ter wereld. In Pathé Amsterdam Noord en op bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films en televisieproducties bekijken en in contact komen met de makers ervan. Ook kunnen ze op verkenning in het MediaLab: een digitale speeltuin van twaalfhonderd vierkante meter met interactieve kunstinstallaties, workshops, games en apps.

De Osmo spellen sluiten perfect aan bij Cinekid. Ze brengen de creatieve verbeelding van kinderen tot leven, en combineren hun liefde voor schermen met de tactiele, hands-on interactie die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen. De Osmo ‘Reflective AI’ technologie zorgt ervoor dat de iPad camera de fysieke objecten die voor het apparaat liggen kan ‘zien’. De games reageren op wat zich voor de tablet afspeelt, waarmee de digitale omgeving en fysiek spel naadloos in elkaar overgaan. Deze techniek is de eerste in z’n soort; Osmo geeft kinderen een blanco doek om zichzelf te uiten en te leren door middel van fysiek spel.playosmo.com

Bron en foto © playosmo