Home Nieuws Muziek Nieuws nieuw album Alain Clark vandaag uit.

nieuw album Alain Clark vandaag uit.

Alain Clark gaat op Sunday Afternoon terug naar zijn muzikale basis. Het album komt vandaag uit.

Over Sunday Afternoon zegt Clark dat de liedjes ontstaan zijn vanuit de naklank van de Los Angeles geschreven en opgenomen voorloper Bad Therapy. Daar werkte hij met verschillende muzikanten en schrijvers waardoor hij soms concessies moest doen. Ditmaal schreef hij de liedjes alleen, thuis op de bank. Zonder afleiding of tijdsdruk. 
Voor de opnames toog Clark wel weer naar Los Angeles om daar samen met producer Justin Stanley de studio in de duiken. Een album vol beschouwelijke liedjes met het relaxte zondagse gevoel is het resultaat. Sunday Afternoon markeert een nieuwe fase in de muzikale loopbaan van Alain Clark. Sunday Afternoon heeft Clark ook een zekere rust gebracht bij live-optredens. “Het gevoel dat ik een hele band met blazers en toeters en bellen nodig heb is verdwenen. Ik weet nu dat ik met zulke verhalende liedjes alleen met een gitaar prima een show kan dragen”, aldus Clark.
De release van het album wordt dan ook ondersteund door een clubtour waarbij hij op zes zondagmiddagen te zien is in zalen als de Melkweg, Hedon en TivoliVredenbrug. 

Naast zijn eigen release en clubtour is Alain initiatiefnemer van een nieuw live theaterformat “Een Conversatie Met”. Een exclusieve show waarbij één hoofdgast centraal staat en het publiek ongeremd door camera’s of social media deze gast alles mag vragen wat het wil. Op 15 maart vindt de eerste editie plaats in het Concertgebouw in Amsterdam met Ali B als hoofdgast