Home Muziek Comedyster Ali Wong op 25 juni naar AFAS Live Amsterdam

Comedyster Ali Wong op 25 juni naar AFAS Live Amsterdam

De Amerikaanse comédienne Ali Wong komt op 25 juni naar Amsterdam. Ze geeft in AFAS Live een show als onderdeel van haar Milk & Money Tour. De ticketverkoop van het optreden van deze unieke comedyster begint vrijdag 31 januari om 10:00 uur via Ticketmaster.

Ali Wong brak in 2016 definitief door met haar Netflix stand-up special Baby Cobra, die ze filmde terwijl ze zeven maanden zwanger was. Pers en publiek was laaiend enthousiast. New York Magazine schreef: “The special’s arrival on Netflix is the sort of star-making moment that unites the tastes of the unlikeliest fans.” Elle noemde Wong een “geniaal comedyjuweeltje” en beroemde Tv-criticus Emily Nussbaum beschreef de special als “grappig en verfrissend grof”. Comedian Marc Maron vond  de special “de meest eerlijke, rauwe, grappigste special die ik in jaren heb gezien”.

De special sloeg in als een bom, met als gevolg dat Ali al snel een van de populairste Halloween-kostuums werd. Mannen en vrouwen verkleedden zich met de iconische rode bril, het gestreepte jurkje en een zwangere buik.
Haar tweede special, Hard Knock Wife werd in 2018 door Netflix gelanceerd. Vorig jaar volgde de film Always Be My Maybe, waar ze zowel aan meeschreef als een hoofdrol in vertolkte. De film kreeg goede recensies en werd een groot succes: in de eerste vier weken keken er meer dan 32 miljoen mensen. Ook was Wong als stemacteur te horen in onder meer BoJack Horseman, The Angry Birds Movie en Tuca & Bertie.
Eind vorig jaar kwam haar boek Dear Girls: Intimate Tales, Untold Secrets & Advice for Living Your Best Life uit, en werd meteen een New York Times Bestseller. Vogue vindt dat het boek zowel choqueert als bevredigt: “het is niet zozeer een realistisch handboek, als wel een manifest dan mythes doorprikt.
Ali Wong is naast bijzonder komisch en gevat ook goudeerlijk: geen enkel onderwerp is taboe. Dit, in combinatie met een uitzonderlijk charisma en een unieke timing, maakt van Wong een unieke stem in de comedywereld.
Het heeft ervoor gezorgd dat de liveshows van Ali Wong enorm populair zijn. Onlangs verkocht ze nog een serie dertien shows in het iconische theater The Wiltern in Los Angeles uit. De show op 25 juni in AFAS Live is onderdeel van de Milk & Money stand-up tour, die in haar thuisland al een doorslaand succes is.  

Ali Wong – The Milk & Money Tour
Donderdag 25 juni 2020 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 19.00 uur | Entree: v.a. €54,88