Home Muziek Muziekstad afl 1: Rotterdam met Raw Roets, Naaz en Froukje

Muziekstad afl 1: Rotterdam met Raw Roets, Naaz en Froukje

In de eerste aflevering van de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman naar Rotterdam. Drie artiesten brengen hun lokale scene in kaart: aanstormend hiphop-talent Raw Roets brengt een ode aan zijn stad Rotterdam en vertelt hoe de dood van rapper/mentor Feis hem raakte. Zangeres/songschrijver Naaz wil van de wereld een iets mooiere plek maken. En popster-in-wording Froukje verwondert zich over het onverwachte succes.

Over Muziekstad:

Van de huiskamerstudio naar de oefenruimte, van de snackbar naar de nachtclub en van het schoolplein naar het poppodium: Muziekstad vindt de spannendste artiesten in alle windrichtingen. In elke aflevering staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands hun lokale scene in kaart brengen. Zij leiden ons rond langs de plekken waar ze hun muziek schrijven, de locaties die vormend zijn geweest en hen inspireren. Ze geven een intiem kijkje in de keuken, en de artiesten treden op in het lokale poppodium. 

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. In Rotterdam ontmoet Koreman de eigenzinnige popartiesten Froukje en Naaz, in Amsterdam gaat ze langs bij het hiphop-collectief SMIB, in Zwolle onderzoekt ze hoe het eraan toegaat sinds Opgezwolle de handdoek in de ring gooide en in Tilburg duikt ze in de moshpit van de heavy gitaarscene. 

VPRO 3voor12 & NPO 3FM

De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. 

De complete livesessies van de artiesten zijn te zien op: vpro.nl/3voor12 

In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.

Over 3voor12

3voor12 is VPRO’s crossmediale platform voor alternatieve popmuziek op internet, radio, televisie en in de VPRO Gids. 3voor12 verslaat festivals overal in het land en reikt in het najaar de 3voor12 Award uit voor het beste Nederlandse album van de afgelopen 12 maanden. Naast een landelijke redactie heeft 3voor12 17 lokaalsites die aandacht besteden aan hun lokale en regionale muziekscene, festivals, optredens en evenementen.

Muziekstad

wekelijks vanaf 20 februari op zaterdag 23.00 uur, VPRO, NPO 3

www.vpro.nl/muziekstad

#muziekstad

Bron © VPRO foto: © Jelmer de Haas

Vorig artikelJongeren in gesprek met lijsttrekkers bij NOS op 3
Volgend artikelDisney+ Star: Helstrom