Home Nieuws Jongeren Jongeren in gesprek met lijsttrekkers bij NOS op 3

Jongeren in gesprek met lijsttrekkers bij NOS op 3

De verkiezingen zijn in aantocht en bij de NOS gaat NOS op 3 als eerste van start. Vanaf zaterdag gaan in het NOS op 3 Verkiezingsprogramma iedere avond lijsttrekkers van vrijwel alle partijen op de kieslijst in gesprek met jongeren. Een week lang, iedere dag een uur live. Geen debat, maar een gesprek over belangrijke issues in het leven van jonge mensen, waar de politiek iets aan kan doen. De online community kan meepraten en vragen stellen. De presentatie is in handen van Sophie Frankenmolen en Albert Bos.

Klimaat, wonen, gelijke kansen en onderwijs zijn de thema’s die jongeren het meest bezighouden. Dat blijkt uit een enquête van NOS op 3 onder duizenden jongeren in Nederland. Uit de ruim 4600 reacties kwamen naast de genoemde thema’s veel vragen over het kabinetsbeleid van de afgelopen tien jaar naar boven. Daarover wordt demissionair premier Mark Rutte zaterdag aan de tand gevoeld als hij het spits afbijt. De overige lijsttrekkers zijn Lilian Marijnissen en Jesse Klaver, Esther Ouwehand en Kees van der Staaij, Lilianne Ploumen en Wopke Hoekstra, Gert-Jan Segers en Sigrid Kaag, Thierry Baudet en Farid Azarkan en tot slot Joost Eerdmans, Sylvana Simons en Laurens Dassen.

Het NOS op 3 Verkiezingsprogramma is als superstream live te volgen op alle belangrijke online platformen van de NOS, via NOS op 3 Facebook, NOS op 3 YouTube, NOS Facebook, de NOS-app en de NOS-site. Tijdens de streams is meepraten en vragen stellen mogelijk in de comments. Sommige vragen kunnen tijdens de streams op direct antwoord rekenen van de lijsttrekkers. Presentatoren Sophie Frankenmolen en Albert Bos zien erop toe dat de politici niet wegkomen met ontwijkende antwoorden.

Livestreams links:

NOS op 3 Facebook

NOS op 3 YouTube

NOS Facebook

NOS-app

NOS-site

NOS op 3 Verkiezingsprogramma

Zaterdag 20 februari t/m vrijdag 26 februari, 19.00-20.00 uur, online platformen NOS

LET OP: dinsdag 23 februari en woensdag 24 februari van20.00-21.00 uur

Zaterdag 20 februari

Mark Rutte (VVD)

Zondag 21 februari

Lilian Marijnissen (SP) en Jesse Klaver (Groen Links)

Maandag 22 februari

Esther Ouwehand (PvdD) en Kees van der Staaij (SGP)

Dinsdag 23 februari (Let op: 20.00-21.00 uur)

Lilianne Ploumen (PvdA) en Wopke Hoekstra (CDA)

Woensdag 24 februari (Let op: 20.00-21.00 uur)

Gert-Jan Segers (CU) en Sigrid Kaag (D66)

Donderdag 25 februari

Thierry Baudet (FVD) en Farid Azarkan (DENK)

Vrijdag 26 februari

Joost Eerdmans (JA21), Sylvana Simons (BIJ1) en Laurens Dassen (VOLT)

Bron © NOS Foto: Presentatoren Albert Bos en Sophie Frankenmolen (NOS