Home Nieuws Jongeren Nieuwe single Avicii – SOS uitgebracht

Nieuwe single Avicii – SOS uitgebracht

Hoewel DJ Avicii alias Tim Berling alweer bijna een jaar geleden overleden is, leeft zijn muziek voort en dan met name nieuw materiaal. Zijn familie kondigde onlangs aan dat nooit afgemaakte muziekwerken af gemaakt zouden worden en diverse nieuwe singles aan zullen komen met als klap op de vuurpijl zijn nieuwe album TIM die op 9 juni zal verschijnen, die hij overigens al bijna klaar had.

Het nummer heet SOS en bevat tekst die de Zweedse dj en producer zelf schreef. Daaruit valt af te leiden dat het op dat moment al niet zo goed met hem ging. Zo lijkt hij met de track een noodkreet om hulp te slaken.

De componisten met wie hij eerder werkte, hebben zich nogmaals over de nummers gebogen en ze daadwerkelijk afgemaakt. Voor SOS werd samengewerkt met zanger Aloe Blacc.

De opbrengsten van de single en het album gaan naar de Tim Bergling Foundation, die is opgericht na Berglings dood. De stichting spant zich in voor jongeren die het leven niet meer zien zitten. De dj kampte met psychische problemen  en pleegde vorig jaar zelfmoord.

Bron en foto : Universal Music Belgium

Vorig artikelFoto’s Facts Gent 6 april 2019 2/2
Volgend artikelThe Lion King ( 17 juli )
Ik ben de eigenaar van Planetzone