Home Muziek Nieuws Muziek NL Guus heeft met ‘Geluk’ zijn nieuwe album!

Guus heeft met ‘Geluk’ zijn nieuwe album!

In het Amerikaanse Tennessee legde Guus afgelopen najaar de basis voor de nieuwe plaat. Bepakt met stapels songteksten en ideeën voor liedjes bezocht Guus in z’n eentje de beroemde Ardent Studios, waar artiesten als Bob Dylan en Led Zeppelin hem voorgingen, om de eerste nieuwe liedjes op te nemen. “Het klinkt vast heel simpel, maar ik vond het doodeng. Alsof ik naakt in de studio stond. Het waren alleen de liedjes en ik. Maar dat beviel goed, heel goed. Het was misschien ook precies wat ik op dat moment nodig had. En het was de bevestiging dat de stukken de goede kant op gingen waardoor ik wist: we kunnen naar huis om een album te maken.”, vertelt Guus.

Tevreden over de opzet van de liedjes kwam Guus terug naar Nederland waar hij met zijn vaste muzikanten de liedjes finetunede en opnam. Op GELUK is een Guus te horen die een periode van tegenslagen heeft meegemaakt, maar daar ook uiteindelijk sterker uit komt. Guus: “Niemand ontkomt aan tegenslagen, maar juist dan is het de kunst om weer op te staan. Om te draaien naar het licht. En het geluk te vieren als je het vindt.”, aldus Meeuwis. Woorden die typeren hoe de zanger in het leven staat. Het album voelt dan ook als een ijkpunt in zijn leven.

GELUK is het twaalfde studioalbum voor Guus Meeuwis, die ook dit jaar in juni weer vier keer het Philips Stadion in Eindhoven vult met zijn Groots met een zachte G concerten. Het nieuwe album ligt vanaf vandaag in de winkels, is beschikbaar op alle bekende online muziekplatformen en zal eind augustus op vinyl verschijnen.

Vanaf 31 augustus trekt Guus met zijn nieuwe liedjes langs de theaters om de muziek te laten spreken. “Ik heb ónwijs veel zin om de nieuwe liedjes van GELUK mee het theater in te nemen! We hebben ze tijdens de clubtour getest en laten groeien en nu ze tot volle bloei zijn gekomen is er niets mooier om ze te delen met ons publiek.”, aldus Guus. De kaartverkoop is reeds gestart via www.guusmeeuwis.nl en de theaterkassa’s.

Vorig artikelUnkitty vanaf 21 mei bij Cartoon Network
Volgend artikelFC Emmen viert promotie naar eredivisie