Home Muziek Nieuws Muziek NL De Jeugd van Tegenwoordig presenteert ode aan de Glasbak

De Jeugd van Tegenwoordig presenteert ode aan de Glasbak

Vandaag bestaat de Glasbak 40 jaar en dat is reden voor een feestje. Ter ere van de verjaardag van de Glasbak releast De Jeugd van Tegenwoordig de gelijknamige single met bijbehorende video van Lernert & Sander.

40 jaar

Veertig jaar geleden werd in ‘s-Hertogenbosch de eerste gemeentelijke glasbak geplaatst. Een Nederlands icoon dat niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. “Een tijdloos monument aan de vergankelijkheid van het bestaan”, aldus Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig.

Lernert & Sander

Lernert Engelberts en Sander Plug tekenden voor concept en regie van de video voor ‘Glasbak’. Intussen al de vierde samenwerking tussen het duo en de band. De video gebruikt glasgerinkel als rode draad, en de glasbak zelf als climax. “Wij vinden de glasbak een icoon in onze straten, die mag dus best wel eens in de spotlights staan, letterlijk dan, als een glimmende diamant!”, aldus Lernert en Sander.

 

Luek

Onlangs brachten De Jeugd van Tegenwoordig hun nieuwste album ‘Luek’ uit. Zoals gewoonlijk worden roekeloze en vuilgebekte teksten van Faberyayo, Willie Wartaal en Vieze Fur, gearrangeerd door fenomeen Bas Bron. De release werd gevolgd door drie spraakmakende video’s: ‘Gemist’, ‘Makkelijk (Voor Ons)’ en ‘Torpedo’.  Voor de liefhebbers is het album nu ook beschikbaar op vinyl. De fysieke exemplaren van Luek zijn verkrijgbaar via de speciaalzaken en online via Bol.com of Plato.

Stream of download Luek: https://DeJeugd.lnk.to/LeukPR

Stream of download Glasbak: https://DeJeugd.lnk.to/glasbakPR

Vorig artikelFoto’s Dance 4 Liberation Zwolle 5 mei 2018
Volgend artikelUnkitty vanaf 21 mei bij Cartoon Network
Ik ben de eigenaar van Planetzone