Home Nieuws Muziek Nieuws De nieuwe Cinekid VPRO Top 100 beste jeugdfilms is bekend

De nieuwe Cinekid VPRO Top 100 beste jeugdfilms is bekend

©Pixabay

Cinekid heeft de nieuwe VPRO Cinekid Top 100 bekendgemaakt. In dit overzicht zijn de beste 100 jeugdfilms opgenomen die je als kind gezien moet hebben. In de lijst van dit jaar zijn weer nieuwe films toegevoegd waaronder nieuwe films die in première gingen op het festival deze herfstvakantie: openingsfilm Captain Nova, (tevens winnaar van de Cinekid Leeuw voor Beste Kinderfilm én Beste Nederlandse Kinderfilm) en animatiefilm Mijn Moeder is een Gorilla.

Klassiekers
Lang Leve de Koningin, is terug op de lijst naast andere klassiekers als Hugo, Home Alone, Meester Kikker en Pluk van de Petteflet.

In het overzicht zijn 30 Nederlandse films terug te vinden en 70 internationale filmtitels afkomstig uit 20 landen. De volledige Top 100-lijst is te bekijken op www.cinekid.nl/top100.

Selectiecommissie De Top 100 is samengesteld door een brede commissie van deskundigen. Dit jaar bestaat de achtkoppige filmcommissie uit de professionals Els Kuiper (NPO), Annelot Tijs (Netwerk Filmeducatie), Signe Zeilich-Jensen (Filmfonds), Sebastian Korteweg (Pathé Bioscopen), Noa Johannes (NPO/VPRO Cinema), Tibor Dekker (VPRO Cinema), Iven Cudogham (programmamaker Anansi de Spin) en Erik Tijman (Cinekid).

Erik Tijman (Cinekid): “Namens Cinekid ben ik blij dat we deze winter wederom een nieuwe lijst mogen presenteren van de honderd mooiste films die kinderen moeten hebben gezien. We zijn trots dat de commissie ervoor gekozen heeft om Captain Nova, de prijswinnende openingsfilm van onze afgelopen editie te selecteren voor de Top 100 lijst”.

Tibor Dekker (VPRO Cinema): “VPRO heeft als omroep een lange traditie met eigenzinnige en originele jeugdprogrammering. Voor VPRO Cinema, de gids voor film- en serieliefhebbers, is de VPRO Cinekid Top 100 dan ook een heel belangrijk project. We willen kinderen, ouders en grootouders graag helpen bij het vinden van jeugdfilms die je met elkaar kan bekijken”.

Bron: ©Cinekid, foto: ©Pixabay

Vorig artikelEredivisie geeft historische klassiekers uit 1960 en 1964 kleur
Volgend artikelVanaf morgen nieuwe Vlaamse realityreeks Dance Dreams op Play5